Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišli na prosvjed

I slavonski branitelji dali potporu prosvjednicima ispred Ministarstva branitelja

Branitelji prosvjed
Robert Anic/PIXSELL
27.10.2014.
u 10:33

Prosvjednicima su uručili pismenu potporu koju je UDVDR ogranak za grad Vinkovce javno uputio 23. listopada.

U organizaciji UDVDR ogranak za grad Vinkovce, članovi vinkovačkog UDVDR, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, udruga veterana 5. i 3. gardijske brigade, udruge specijalne policije "Krpelj" i navijačke skupine "Ultras" iz Vinkovaca, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i mladež iz Nuštra, ovog su vikenda svojim odlaskom na prosvjed pred Ministarstvo branitelja u Zagreb dali potporu 100-postotnim HRVI iz Domovinskog rata i braniteljima Hrvatske u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.

Prosvjednicima su uručili pismenu potporu koju je UDVDR ogranak za grad Vinkovce javno uputio 23. listopada.

- Ponovno smo dali potporu prosvjednicima protiv nasilne i opće jugoslavizacije društva, protiv rada Ministarstva branitelja koje samo po imenu ima dodir sa hrvatskim braniteljima i koje sustavno izjednačuje žrtvu i agresora iz Domovinskog rata. Potpora protiv vlasti koje godinama dopuštaju pravno i političko nasilje Srbije nad Hrvatskom, najbolje vidljivo iz slučaja Veljka Marića, koji otet, već četvrtu godinu provodi po srpskim kazamatima. Dana je potpora u borbi protiv nasilnog, protupravnog i protuustavnog udara vlastodržaca na žrtvu Vukovara i Hrvatske, protiv licemjerne, podmukle i nasilne politike obezvrjeđivanja i zaustavljanja referendumskih inicijativa i dijaloga s narodom i protiv namjernog višegodišnjeg dopuštanja općeg propadanja Hrvatske i guranja građana u dužničko ropstvo - kažu organizatori posjeta prosvjednicima u Zagrebu dodajući kako su ovim odlaskom ponovno pokazali cjelokupnoj hrvatskoj javnosti "da nas vežu zajedništvo i ljubav prema Domovini, zajedništvo koje smo iskazivali s oružjem u rukama tijekom Domovinskog rata, zajedništvo iskazano snagom naših ruku tijekom pružanja pomoći poplavljenima i ugroženima u Cvelferiji, zajedništvo i sada kada demokratski prosvjedujemo protiv društvenih anomalija u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku".

Središnji odbor vinkovačkog UDVDR u petak 24. listopada održao je i sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i radu ogranka. Prije početka sjednice upaljena je svijeća, te je minutom šutnje odana počast Nevenki Topalušić, preminuloj prosvjednici i 100-postotnoj HRVI prve skupine i Vinkovčaninu Anti Slaviću - Brsli, branitelju koji je 23. listopada sebi oduzeo život, te svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.  

>> Branitelji: Doći ćemo u Sabor nakon smjene Matića  

>> 'S prosvjeda nas može odvesti samo Hitna pomoć ili posmrtna kola'

Komentara 11

ĆA
ćaćaća
10:52 27.10.2014.

sve što partiji ne paše svaljuju na hdz..to je toliko izlizano da se valjda i njima gadi...

Avatar navijač
navijač
10:55 27.10.2014.

Branitelji imaju prava samo na papiru a i to se svakodnevno pokušava javnosti prikazati da je na teret društva. Naj lakše je narodom manipulirati tako da se podjeli posvađa i utjera mu se strah u kosti , što radi današnjašnja vlada i predsjednik.Tome mora doći kraj.

Avatar plimni_val
plimni_val
13:05 27.10.2014.

Natpis koji branitelji imaju istaknut sve govori "1991. protiv Jugoslavije - 2014. protiv Jugoslavena". Tu je sadržana bit. To su ti jugoslaveni koji žele ćirilicu u Vukovaru, koji žele mijenjati temelje Hrvatske, to su Josipović, Milanović i njihovo okruženje, njihovii ljudi, to su ideološki jugoslaveni, protiv njih protestiraju branitelji, protiv njihovog nasrtaja na ovu državu i vrijednosti na kojima počiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije