Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi javni poziv

I Šernhosrt i Kovačić ostale bez potrebne dvotrećinske većine

bebić
Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2010.
u 13:18

Za izbor su potrebna 102 glasa, no glasovalo je tek 79 zastupnika. Sedamdeset za Šernhorst, troje za Kovačić, a bilo je i šest nevrijedećih listića.

Nijedna od dvije kandidatkinje za jedno upražnjeno mjesto na Ustavnom sudu, Antonija Kovačić i Nevenka Šernhost, nisu dobile potrebnu dvotrećinsku većinu, odnosno 102 glasa što ih propisuje novi Ustav.

Kako je izvijestio predsjednik Sabora Luka Bebić, od 153 zastupnika glasački listić zaprimilo je 79 zastupnika. Troje zastupnika glasovalo je za Antoniju Kovačić, a 70 za njezinu protukandidatkinju Nevenku Šernhost. Nevrijedećih listića bilo je šest.

Kako nijedna od njih nije dobila potrebnu većinu, bit će ponovljen javni poziv za izbor jednog suca Ustavnog suda jer je sutkinji Nevenki Šernhost, koja se ponovno kandidirala, istekao mandat.

Komentara 1

Avatar zanusi13
zanusi13
14:35 16.07.2010.

Da li bi ste kupili Levi\'s 501 od ovog čovjeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije