Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena škola na čekanju

Ivan Šantek: Glinska djeca žrtve su tromog sustava

Glina još uvijek čeka početak rada Glazbene škole
Foto: Tadija Odić
16.10.2014.
u 11:22

Osiguran je prostor, provedeni čak i prijemni ispiti, no Ministarstvo obrazovanja i dalje ne može dati pozitivno mišljenje

Glazbena škola u Glini nije počela s radom ove školske godine, a prema pismenom odgovoru Ministarstvu obrazovanja na zastupničko pitanje Ivana Šanteka postavljenog u Hrvatskom saboru, ne zna se hoće li uopće i kada biti utemeljena škola ili glazbeni odjel pri Osnovnoj školi u Glini.“Ministarstvo obrazovanja, trenutačno, ne može dati pozitivno mišljenje za osnivanje glazbenog odjele pri Osnovnoj školi Glina dok radna skupina ne završi analizu postojeće Mreže školskih ustanova i programa u odgoju i obrazovanju. Osnovnoj školi Glina se preporuča da planira proširenje djelatnosti osnivanjem glazbenog odjela” - stoji u odgovoru na Šantekov upit.

Sve je spremno

– Glinska djeca su postala žrtve tromog sustava Ministarstva znanosti obrazovanja i športa koje nije dalo pozitivno mišljenje iako je osiguran prostor, provedeni prijemni ispiti i sve bilo spremno za početak rada škole, kazuje saborski zastupnik Ivan Šantek.Da podsjetimo, više od godinu dana traju priprema za osnivanje Glazbene škole “Natko Devčić“ nazvanu po, u Glini rođenom, hrvatskom glazbeniku, kompozitoru i profesoru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Koncert za Glazbenu školu s prikazom mogućnosti i sviranja različitih instrumenata posebno i u orkestru održali su bili profesori i učenici Glazbene škole Pavla Makovca iz Zagreba.

Podrška akademika

Utemeljenje glazbene škole u Glini, gradu u kojem je zasjedao Hrvatski sabor i skladana Hrvatska himna, osobno je podržao i Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, pod čijim pokroviteljstvom je održan koncert povodom 100. obljetnice rođenja Natka Devčića u Hrvatskom domu u Glini, a prisutni su tada bili i brojni akademici te ugledni glazbenici među kojima i Beata Devčić, udova Natkova i ugledna zagrebačka profesorica glazbe koja je provela prijemne ispite kandidata za glazbenu školu. Glazbenu školu od ostvarenja, a glinsku djecu od glazbene umjetnosti, sada dijeli još „samo“ nedobiveno “prethodno pozitivno mišljenje“, mjerodavnog Ministarstva kojemu je osnovna zadaća širenje obrazovanja i znanosti diljem Lijepe naše.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije