Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka ulaganja

I sanacija pothodnika je dio projekta u Nazorovoj ulici

nazorova01
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
30.06.2014.
u 13:21

U Nazorovoj će biti i 60-tak stanova koji će imati i svoje posebne garaže sa oko 150 parkirališnih mjesta

Od projekta s tvrtkom Blitz Cine-Star se nije odustalo, no još ne možemo reći kada će biti realiziran - poručio je Hrvoje Glasnović iz Ureda za odnose s javnošću Agrokora.

Nema niti kafića

No, kako bi se na katu Super Konzuma moglo urediti kino, već su neki lokali ispražnjeni u prizemlju trgovačkog centra i to kod ulaza pored zgrade karlovačke policije, tako da više nema nekoliko trgovina, te kafića.

Kako su nam i neki trgovci rekli, zbog kina. I dok Karlovčani s nestrpljenjem očekuju gradnju, uređenje, ali i prvu filmsku projekciju u suvremeno opremljenoj i modernoj kino dvorani, kakvu Karlovac sigurno zaslužuje, na drugom kraju grada, uskoro bi moglo niknuti novo gradilište.

Naime, već je najavljena gradnja novog poslovno - stambenog kompleksa u Nazorovoj ulici koja već dvije i pol godine čeka ‘zeleno svjetlo’ da zakopa prvu lopatu. Na tom je mjestu investitor još krajem prošle godine uklonio ruševne objekte, a dogovor je s Gradom da se ispod naprave i podzemne garaže koje će riješiti problem parkiranja svih koji će dolaziti u novi šoping centar, ali i stanara novih 60-tak stanova, koliko bi ih tamo, sudeći po pričama, moglo biti.

– Kako će izgledati novi poslovno-stambeni objekt, koliko će imati stanova, poslovnih prostora, koliko će točno biti garaža, znat ćemo nakon provedenog javnog arhitektonskog natječaja. Stručnjaci će tada na papir staviti naše želje i znat ćemo detalje.

Kako je Grad na neki način i naš partner u projektu, čekamo još neke dogovore i preuzimanje obveza za pothodnik, kako bismo zaključili suradnju. Ukoliko sve bude u redu, vjerujem da će sva dokumentacija biti gotova do kraja godine, te da ćemo iduće godine početi s gradnjom centra koji će svakako promijeniti vizuru tog dijela grada i koji uključuje i moderno uređenje trga ispred objekta - kazao je Krunoslav Sorko u ime investitora, zagrebačke tvrtke GIP Pionir.

Poslovni prostori

U podzemnoj garaži trebalo bi biti oko 150 parkirališnih mjesta, najavljivao je to i gradonačelnik D. Jelić. Ulaz će biti od postojećih zgrada u Nazorovoj, a izlaz prema zgradi Gospodarske komore. Poslovni prostori s parkiralištem, trebali bi oživjeti taj dio grada koji je, nakon otvaranja SuperNove zapravo opustio. Dobra je vijest da će investitor sanirati i pothodnik.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:41 02.07.2014.

Već sam osijedio čekajući,ali svejedno jedva čekam početak gradnje.Veselim se svakoj novoj vizuri grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije