Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon susreta s Putinom

I republikanci sada prozivaju Trumpa: Izdaja, odstupite!

18.07.2018.
u 21:40

Dobar dio Europe već je godinama stava kako sankcije koje je zapad uveo Rusiji zbog aneksije Krima 2014. godine više nemaju nikakvog smisla

Dan nakon susreta između Trumpa i Putina u Helsinkiju, na američkog predsjednika obasula se baražna vatra sa svih strana američke političke scene. Povod za napade, i to u intenzitetu kakav do sada gotovo i nije zabilježen, poruka je Donalda Trumpa kako, kada je riječ o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore prije dvije godine više vjeruje Putinu nego američkom FBI-ju.

“Trump i Putin protiv SAD”

– Imam veliko povjerenje u svoje tajne službe. Ali predsjednik Putin u svom je današnjem demantiju bio iznimno jak i vjerodostojan i kaže da Rusija to nije učinila – ustvrdio je Trump na tiskovnoj konferenciji u Helsinkiju i gotovo automatizmom pokrenuo reakciju američkih političara. Čelnik republikanaca u Senatu John McCain ustvrdio je kako je presica u Helsinkiju bila jedno od najsramotnijih izdanja američkog predsjednika u povijesti, dok je šef demokrata u Senatu Chuck Schumer rekao kako Trump više vjeruje KGB-u nego “našim ljudima u CIA-i”. Posebno su glasni bili nekadašnji čelnici američkih obavještajnih službi. Tako Will Hurd, bivši djelatnik CIA-e, kaže kako je u svojoj profesionalnoj karijeri vidio mnoge ljude koji su bili izmanipulirani ruskim obavještajnim službama, ali da nikada nije mislio kako će jedan američki predsjednik postati jedan od njih.

Još je žešći bio John Brennan, bivši šef CIA-e koji je rekao da Trumpove izjave na sastanku s Putinom “nisu samo idiotske” već “graniče s veleizdajom” i da je “Putin Trumpa strpao u džep”.

Među kritičarima je i Newt Gingrich, inače jedan od najvećih Trumpovih simpatizera, koji kaže da je ovo “najveća pogreška predsjednika otkad je u službi” i da on “pod hitno treba korigirati svoje izjave o američkim tajnim službama i Putinu”.

Osim političara, Trumpa napadaju i mediji. New York Times ima naslov “Trump i Putin protiv Amerike” u kojem se Trumpa optužuje za izdaju domovine te ističe: “Ili je Donald Trump dio ruskih tajnih službi ili tu ulogu voli igrati na TV-u. Sve što se danas dogodilo u Helsinkiju pojačava ovaj dojam. Američki sugrađani, mi smo u problemima i moramo donijeti neke bitne odluke. Ovo je bio povijesni trenutak u cijeloj povijesti SAD-a”, piše NYT.

Protiv Trumpa okrenuo se i Fox News, jedini TV kanal kojemu Trump vjeruje. Fox News piše: “Da jedan američki predsjednik u svom mandatu javno kaže da više vjeruje predsjedniku druge države nego vlastitim tajnim službama, šokantno je i vrijedno prijekora. U vremenu kada je naša demokracija ugrožena ozbiljnim prijetnjama, mora nas duboko zabrinuti da predsjednik staje na stranu upravo one države koja nas je napala”.

I Fox ga kritizira

Najžešći je bio Washington Post koji je pozvao sve Trumpove suradnike da podnesu ostavke: “Svatko tko radi za Trumpa: ostavka, odmah! Spasite svoje duše, svoju čast, onakvu kakva je. Spasite svoju reputaciju, ono što je od nje ostalo. Rusija je napala našu demokraciju. Trump pokazuje da mu je svejedno, da ne želi braniti našu zemlju. Ako radite za tog čovjeka i smatrate se domoljubom, vrijeme je da odete”.

Komentara 17

PL
@ploto@
08:23 19.07.2018.

Mene uistinu zanima kako bi ovi patuljci koji napadaju Trumpa,razgovarali sa Putinom oči u oči ? Pa oni se zapravo boje Putina i razgovora jer znaju da sve što su zakuhali je jedan veliki false flag.Englezi napravili smijuriju od svoje države sa kemijskim napadom u slučaju Skripal.Žalosno je da takvi idioti koji obmanjuju vlastiti narod uopće mogu biti na čelu normalnih država,koje to zapravo odavno nisu.

AN
Ana33
08:08 19.07.2018.

"Liberal" Karakaš nije se postidio prepisata ove besramne misli o Trumpu pun poluistina! Jučerašnj "Il' Giornale" piše da su takvi kao Karakašev člančić napisani UNAPRIJED prije sastanka Trump-Putin!

AR
Artukovic
06:11 19.07.2018.

Crveni na aparatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije