Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis studenata prijestupnika u menzama otkriva:

I profesori plaćaju hranu u menzi iksicom, a ne bi smjeli

menza
Goran Stanzl/Pixsell
26.11.2009.
u 23:08

Na crnu listu zapisali su 1100 prijestupnika koji su se u menzama hranili na tuđe studentske iskaznice.

Gotova je kontrola. Zaštitari Bilić Erić Securityja, koje je još 11. studenoga angažirala uprava Studentskog centra da na svakoj blagajni u svakoj zagrebačkoj menzi kontroliraju ispravnost iksice, završili su svoj posao.

Bila je to samo provjera

Na crnu listu zapisali su 1100 prijestupnika koji su se u menzama hranili na tuđe studentske iskaznice.

Podsjetimo, uprava Studentskog centra uživanje u jeftinoj hrani na tuđu iksicu proglasila je kaznenim djelom, no čitava priča završila je tek hrpom papira na kojoj su ispisana imena studenata i studentica.

Do danas nisu odredili sankcije za to, prema njima, kazneno djelo. To su prepustili Sveučilištu i Ministarstvu obrazovanja. A hoće li oni te kada i kako kazniti tih 1100 studenata, još nisu odlučili.

– Morate shvatiti da je ovo bila samo provjera i ovdje nije riječ o kažnjavanju. Ovo su studentske menze u kojima mogu jesti samo studenti. Moraju postojati pravila – poručio je Niko Vidović, direktor Studentskoga centra.

Koliko je stajala “provjera” koja ja zahtijevala angažiranje zaštitara što su u menzama radili 8 sati, nije odgovorio.

– Mi imamo dobavljače kruha, mesa i drugih namirnica koje moramo platiti. Država sigurno neće sve to plaćati da bi onda u menzi jeo netko tko za to nema nikakva prava – poručio je Vidović.

Studente prijestupnike uprava Studentskog centra rangirala je u tri kategorije. Prva, i najzastupljenija, jest skupina u kojoj su studenti koji se međusobno časte plaćajući jednom iskaznicom, a u drugu kategoriju spadaju “stariji” građani koji su se dokopali iskaznica.

– Nemoguće je da u redu među studentima budu osobe stare 40 ili 60 godina – komentira Vidović.

Treću skupinu prijestupnika, zbog koje vjerojatno još nije ni odlučeno o sankcijama, čini osoblje različitih fakulteta, a kontrolom je utvrđeno da i ono iksicama plaća hranu u menzi.

– Iskaznicama se koriste i profesori i asistenti – jedino je što je želio otkriti Vidović.

Poručio je samo da kontrole više neće biti.

Imamo mi većih problema

– Kontrola nije bila potrebna. Tko će mi zabraniti da iksicom platim prijateljima kolač ili ručak? To su bedastoće. Imamo mi puno većih problema o kojima se trebamo brinuti, a ne o tome tko jede na čiju iskaznicu – poručila je studentica Antonija.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
10:54 27.11.2009.

Aaaaaa..netko gubi dopunsku zaradu na otpadnoj hrani za napoj za svinje, pa mu smeta što se sve pojede. Ljepu sliku dajete i ostalim studentima spoćitavajući im prehranu. A sa druge strane ne odobravate što završeni odlaze iz zemlje. Pa šta će tu kad im se i zalogaj broji.

Avatar punkufer
punkufer
09:17 28.11.2009.

Država je svakom studentu omogućila neki X obroka po povlaštenoj cijeni. Nema razloga da ih ne bi iskoristio netko drugi ako ih ne može baš vlasnik iskaznice. To ne povećava trošak državi nimalo jer je ionako predviđeno da se iskoriste svi obroci. Ovo je glupa i nekorisna mjera. Koliko je koštalo angažiranje zaštitara, a koliko je ušteđeno?

DO
doktorica
08:31 27.11.2009.

Ako zastupnici u Saboru jedu na naš račun i to deset puta bolje nego u studenskoj menzi uz visoke plaće onda valjda mogu i fakultetski profesori jesti u studenskoj menzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije