Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Facebook revolucija

I premijerkini susjedi iz Šeferove dolaze na prosvjed protiv Vlade

prosvjed (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
04.03.2011.
u 12:00

Među prosvjednicima bit će i članovi nekih sindikata, a pjevač Dali Mor spremio je igrokaz s tri lika: J. Kosor, Sanaderom i narodom

– Što ne mogu naći nekog boljeg od mene?! – uzvratio je potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang čuvši da su prosvjednici s Facebooka dva puta pred sjedištem HDZ-a skandirali: “Dajte barem Hebranga”. A krenu li i u petak navečer pred HDZ, Hebrang ih ondje neće čekati.

Hebrang: Neka mi dođu


– Moje je radno mjesto u Saboru, bolnici i na fakultetu. No neka prosvjednici pošalju tri svoja predstavnika i drage ću ih volje primiti da mi pokažu program. Ja bih im pokazao naš, pa da vidimo gdje su dodirne točke – predložio je. Odluče li buntovnici opet posjetiti i sjedište SDP-a, još se ne zna hoće li ih dočekati čelnici. Premda je šef Zoran Milanović preksinoć poručio kako bi ih dočekao da je znao da će doći, glavni tajnik Igor Dragovan poručio je da još ne znaju hoće li ih primiti.

>>Pogledajte kuda su se prosvjednici kretali u srijedu

– Ne znam, razgovarat ćemo o tome iako mislim da oni ni preksinoć nisu došli pred SDP razgovarati. No ako to ipak žele, vrata SDP-a uvijek su im otvorena – kaže Dragovan. Prosvjede, dodao je, podupiru ako su mirni. Tako razmišlja i čelnik HSLS-a Darinko Kosor. Ni šef HSP-a Daniel Srb ne namjerava se pridružiti. Kaže, ne žele im se nametati ni dolaskom slati krive poruke, ali ih podupiru. Sindikalni čelnici Krešimir Sever i Vilim Ribić odobravaju iskazivanje nezadovoljstva mladih, ali oni pozive neće slati.

– Mi se ne prepoznajemo s onima koji pale i trgaju zastave te mokre po zgradama – kaže Ribić. No čelnik sindikata Preporod Željko Stipić ponavlja da su njegovi članovi sutra sigurno među prosvjednicima, jer “ne žele biti po strani i samo lamentirati”. Dolazak je najavio i šef sindikata HAC-a Mijat Stanić, a šef SSSH Mladen Novosel neće pozivati svoje članstvo da se organizirano pojavi, ali on će biti na Cvjetnom. Spomenka Avberšek iz Sindikata zdravstva smatra da je sindikatima obveza biti uz prosvjednike. Ako smo mi, kaže, prije pola godine na referendumu tražili da nam ljudi pomognu, red je stati uz te iste ljude. Uz njih će i Zelena stranka, a vjerojatno i neki od premijerkinih susjeda. Dok nam je susjeda Dubravka rekla da podržava prosvjednike sve dok su mirni te razmišlja da im se pridruži, gospodin u prolazu dobacio je da “na nju ne treba potrošiti ni riječ”.

Sve bi ih maknula


– Nisu mi previše smetali, ali mladima bi bilo bolje da se prihvate posla – rekla je Danica Cvenk koja živi na istom katu kao i premijerka. Njezina susjeda sa 3. kata, Tanja Šijan kaže da posve podržava mlade u prosvjedu jer je očito da im “ova Vlada ne može ispuniti njihove zahtjeve”.

– Najradije bih ih sve maknula i postavila nove ljude. Ali nemate koga. I oporba je slaba – rekla je. Kaže da će idućeg tjedna i ona u prosvjede pošto joj se ovog vikenda oženi sin. U petak opet dolazi i operni pjevač Dali Mor koji predlaže dulje zadržavanje na prilazu Markovu trgu. Za tu je prigodu pripremio igrokaz s tri lika: J. Kosor, I. Sanaderom i narodom. On će glumiti narod, a među prosvjednicima kani izabrati dvoje dobrovoljaca za preostale dvije uloge.

– Bit će to jednostavan tekst, ali s jakim porukama za bivšeg premijera i njegovu nasljednicu – najavljuje.

Komentara 39

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
12:35 04.03.2011.

Svoju HDZ Zastavu sam ću podrapati,ne trebate mi pomagati

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:43 04.03.2011.

Idem u Prosvjed : Svi ćete me odmah prepoznati na snimci

SA
santos008
12:20 04.03.2011.

Sto je vise budala ,vece je veselje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije