Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duhovna obnova

I predstavnici osnovnih škola tri će dana učiti i biti na molitvi

karmel
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.01.2012.
u 15:59

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić predvodi sudionike čiji put, smještaj i seminare ovog puta plaćaju donatori i Katolička crkva

Seminari u dvije protekle godine bili su uglavnom svjetovnog karaktera, dok će ovaj, treći po redu, imati i karakter duhovne obnove. Stoga i nosi naziv "Od posla do poslanja - duhom do uspjeha" – kazao je Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca koji je jučer ujutro krenuo na put ka Karmelu svetog Ilije na Buškom Jezeru u Bosni i Hercegovini.

Jedinstveni u Hrvatskoj

Mjesto je to gdje već tri godine vodi karlovačku ekipu na "team building", specifičan među zaposlenicima lokalne samouprave u Hrvatskoj po tome što ima i duhovni karakter.

Iz gradske uprave ove godine na seminar odlazi samo prvi čovjek Grada i predsjednica Gradskog vijeća Nada Murganić. Na trodnevni seminar uz njih otišli su i ravnatelji karlovačkih osnovnih škola, vjeroučitelji te stručni suradnici u školama, ali i novinari iz nekih karlovačkih redakcija koji će se na "licu mjesta" uvjeriti u kvalitetu rada.

Komunikacija sa šefom

– Komunikacija s djecom, njihov razvoj, razvoj njihove komunikacije, iznimno su važni, kao i njihov odnos u trokutu škola - obitelj - gradske institucije. Predviđeni program ima dvije razine. Jedna je teoretska, a učit ćemo o odnosu prema djeci, komunikaciji i odnosu prema nadređenima. To je važno, jer svi smo u situaciji da smo nekome šef. Drugi je, pak, dio molitvenog karaktera, gdje će više doći do izražaja i individualno iskustvo. Bogu sam zahvalan što smo u mogućnosti sami naručiti sadržaje seminara, koje onda profesori slažu i prilagođavaju nama – dodao je Jelić.

Ponovio je da cjelokupan trošak puta, seminara i smještaja u Karmelu neće opretetiti gradski proračun, već su novac osigurali donatori i Katolička crkva.

Voditelji duhovne obnove su karmelićani Jakov Mamić i Dario Tokić. Pedesetak polaznika seminare i duhovnu obnovu trebali bi savladati do subote, kada je predviđen povratak. Svi sudionici koriste godišnji odmor.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
madas
03:34 14.01.2012.

Postovanom gradonacelniku bi bilo bolje da se primi posla i pocne nesto raditi ili da nade donatora koji ce platiti nekoga koji zna voditi grad. Mozda cak da razmisli o problemima : TOPLANE????...A ne, ode frajer u inozemstvo, na kamenjar, trabunjat gluposti....Istina, malo vuce svojom pojavom na Hercegovce, mada svim drugim odudara, jer oni ipak pokazuju znakove sposobnosti, ma sto mi mislili o njima. A sto se donatora tice, jesu to oni isti koji protuzakonito placaju nogometase NK Karlovca preko drugih klubova dok je racun kluba u blokadi?..Ups.... ili je to protuzakonito pa se o tome ne govori? Mozda da posjeti i generala Glavasa kad je vec dole?...Eto, hrpa kreativnih ideja....Putuj Jelicu, na svoju i nasu sramotu.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije