Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO PORUKE

I Petrovu prijete smrću: 'Snajper ćorav nije. Neka ti Orban posudi pancir'

Grgo Jelavic/PIXSELL/Facebook
06.07.2021.
u 18:47

"Jama te čeka", "Majku ti je**m u usta ali mrtvu, u sanduku", "Nema imuniteta koji će tebe zaštititi", "Snajper ćorav nije" i "Nazovi Orbana da ti posudi pancir", glase neke prijetećih poruka koje je Petrov primio.

Kao i njegov stranački kolega Nikola Grmoja, i Božo Petrov primio je prijetnje smrću, a dio uznemirujućih poruka čelnik Mosta objavio je u utorak poslijepodne na svom Facebook profilu.

"Iako sam danas morao podnijeti kaznenu prijavu u policiji, zbog prijetnji smrću meni i mojoj obitelji, i dalje vjerujem da ove prijetnje nisu pravi odraz društva u kojem živimo.

Društvo u kojem želim živjeti je društvo tolerancije i prihvaćanja, gdje nemam potrebu drugima diktirati u što će vjerovati, kako će živjeti, do kojih će vrijednosti držati. Jer je to njihov izbor i njihova odgovornost. Isto kao što ne želim živjeti u društvu u kojem će se meni ili mojoj obitelji nametati što je ispravno. Ako prihvaćam da postoje drukčija uvjerenja od mojih, zašto je to nekima teško prihvatiti s druge strane?", poručio je Petrov pa dodao da ne razumije agresiju upućenu njemu i njegovoj obitelji kada se on nije odnosio agresivno ni prema kome.

"Jesam li možda nekom prijetio? Jesam li mu iti oduzimao prava? Ako sam nekim svojim riječima uvrijedio druge, nije mi to bila namjera. Zar je stvarno najveći grijeh reći isto ono što slušam desetljećima od strane LGBT zajednice, a to je da postoje drukčiji od njih i da ne želim da mi se bilo što nameće, da želim svoj život živjeti na svoj način: kroz svoje tradicionalne, kršćanske vrijednosti i da na takav način želim odgajati djecu?

Zbog toga dobijem prijetnje smrću. Jer, očito određena skupina ljudi doživljava slobodu na svoj način, tako da zadire u slobodu drugih, i gdje se njihova uvjerenja moraju apsolutno prihvatiti, živjeti, bez ikakvog prava na propitkivanje ili vlastiti stav. Oprostite, ali to nije sloboda", dodao je Petrov.

Istaknuo je da i dalje vjeruje da to nije ukupni odraz društva, nego tek frustriranih pojedinaca.

"Vjerujem da je zapravo brojnima muka i ne žele da ih se uopće spominje u ovom kontekstu. Pozivam sve, na svakoj mogućoj strani, da svojim riječima ne potiču hajku. To nije progresivno, napredno društvo. To je isključujuće društvo koje je zamijenilo pozicije. Mislim da svi možemo puno bolje od toga.

Stavit ću dio poruke, da bi bilo jasno o čemu govorim, ali kao što osuđujem ovu vrstu nasilja, osuđujem svaku vrstu nasilja sa svake strane. I ne postoji niti jedan dobar razlog zašto bi itko od nas trebao reagirati nasiljem. Samo, poštujmo jedni druge!"

"Jama te čeka", "Majku ti je**m u usta ali mrtvu, u sanduku", "Nema imuniteta koji će tebe zaštititi", "Snajper ćorav nije" i "Nazovi Orbana da ti posudi pancir", glase neke prijetećih poruka koje je Petrov primio.

 

Komentara 27

DU
Deleted user
18:52 06.07.2021.

Policija to može riješti za dan ako hoće i izvući miševe iz rupa.

Avatar Ragnar_Lothbrok
Ragnar_Lothbrok
19:07 06.07.2021.

Štakori provirili iz svojih rupa.

MI
MicroCube2
19:18 06.07.2021.

Miroljubivi, tolerantni i uključivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije