Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

I Penava za oduzimanje statusa počasne građanke J. Kosor

jadranka kosor
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
30.09.2013.
u 14:46

Tako se ne ponaša počasna građanka Vukovara, istakao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a

Temeljem inicijative Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i službenoga prijedloga HSP dr. Ante Starčević na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća Jadranki Kosor bit će najvjerojatnije oduzet status počasne građanke grada Vukovara. Predsjednik Kluba vijećnika HSPAS Igor Gavrić rekao je da je osnovni razlog takvoj inicijativi što Kosor nije potpisala inicijativu Stožera da se rasprava o Vukovaru stavi kao točka dnevnoga reda na sjednicu Sabora.

– Isti taj zahtjev potpisala su 52 saborska zastupnika. Prilikom naše posjete Saboru razgovarali smo s većinom saborskih klubova dok s Kosor, kao počasnom građankom, nismo. Isto tako nije bila prisutna niti na tribini koja je organizirana istim povodom u Zagrebu, rekao je Gavrić dodajući da isti postupak neće biti pokrenut protiv drugih počasnih građana jer su oni potpisali inicijativu, ili nisu u državi ili nisu među živima.

>> Stožer: Oduzmite J. Kosor status počasne građanke Vukovara

>> Kosor: Ovo je pokušaj moje eliminacije iz političkog života

Vrkić odmah došao

Inicijativu Stožera podupire i Ivan Penava, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, koji je rekao da je iznenađen takvim postupkom Kosor ali i da je u isto vrijeme i žalostan ako je to istina.

– Svi smo mi upoznati s radom Kosor u vrijeme rata i baš zato me ovo iznenađuje. Tako se ne ponaša počasna građanka Vukovara, istakao je Penava.

Prema najavama predsjednika Gradskog vijeća Željka Pinjuha prijedlog o oduzimanju statusa počasne građanke na dnevnom redu biti će već na idućoj sjednici vijeća i on će glasati za oduzimanje statusa.

– Nisam detaljno upoznat s cijelim slučajem ali tako se ne ponaša počasna građanka Vukovara. Ivica Vrkić, koji je također počasni građanin, s puta je odmah došao u Vukovar i pokušao nešto napraviti. Kosor čak nije potpisala niti tu inicijativu, rekao je Pinjuh.

Tuđman, Klein, Šeks...

Dodao je da bi sljedeća sjednica vijeća treba biti održana do kraja listopada tako da će do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Kosor biti oduzet ranije dodijeljeni status. Komentirajući podnijeti zahtjev gradonačelnik Vukovara Željko Sabo rekao je da zahtjev pokreću oni isti koji su do jučer Kosor slavili, dizali u nebesa i darivali cvijećem.

– Ovakvo nešto nije zabilježeno još u Hrvatskoj. Zaboravlja se sav njen doprinos proteklih godina. Mislim da kao političari kod svake odluke trebamo razmišljati o onome jučer, danas ali i što će se sutra dešavati, kratko je rekao Sabo.

Inače, status počasnih građana Vukovara imaju Franjo Tuđman, Jacques Paul Klein, Ivica Vrkić, Vesna Škare Ožbolt, Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. Statut grada Vukovara uopće ne poznaje mogućnost oduzimanja dodijeljenog statusa počasnog građanina ali ga zato ima u zakonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije