Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveti Jeronim
Povratak na članak

I papi je tumačio nejasna mjesta u Bibliji

Čim je Jeronim došao u Rim, pronio se glas o njegovoj velikoj upućenosti u Sveto pismo, o njegovoj trojezičnoj obrazovanosti, počelo se pripovijedati o učenjaku koji je dotad kao remeta živio u pustinji i dobro poznavao etimološke i povijesne finese biblijskih tekstova

Komentari 4

RO
romobil
03:38 08.02.2020.

Papi sigurno objasnio i fiziku hodanja po vodi, pretvaranja vode u vino i problem triju posve različitih genealogija istog čovjeka kao i poznati palestinski fenomen ustajanja iz groba...

VL
MA
MarkoMaras
22:42 07.02.2020.

Bio je u Palestini kad mu je stigla vijest da je pao Rim. Opisao je to nezaboravnim riječima: "Kad sam čuo da se sjajno svjetlo svijeta ugasilo, da je Rimskom Carstvu odrubljena glava i da je cijeli svemir propao u jednom gradu, zamuknuo sam i skrušio se. Osvojen je grad koji je osvojio cijeli svijet."

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
21:22 07.02.2020.

Objašnjavao vezu muškg rebra i ženske anatomije?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.