Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

I koprivnički hakleri prikupljaju novac za malenu Marijetu

Active Commerce
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
15.11.2014.
u 13:15

Šesta sezona KC lige posebna je jer će se u jesenskom dijelu na ulazu u dvoranu skupljati prilozi u iznosu od pet kuna ili više

U srednjoškolskoj dvorani danas u 16.40 sati počinje šesta sezona KC lige, mininogometnog prvenstva koprivničkih rekreativaca. Posebnost lige je da pravo nastupa imaju samo igračice i igrači koji nisu registrirani u seniorskim nogometnim ligama.

Prikupljeno 280.000 kuna

Ulaz je i ove sezone besplatan, ali u sklopu jesenskog dijela KC lige provest će se humanitarna akcija “Medo za Marijetu“. Na ulazu u dvoranu prikupljat će se dobrovoljni prilozi od pet ili više kuna za liječenje Marijete Bugarin, 11-godišnje Koprivničanke koja jedina u Hrvatskoj boluje od Parry-Rombergova sindroma, bolesti koja izjeda jednu stranu lica. Za prijeko potrebnu operaciju u SAD-u Marijeti je potrebno oko 600.000 kuna, a dosad je u više od dva mjeseca prikupljeno oko 280.000 kuna.

Organizator KC lige je Koprivnička udruga za rekreativni sport, a pokrovitelji su Grad Koprivnica i Zajednica športskih udruga.

- Vjerujemo da su ekipe spremne i da nas očekuje puno dobrih utakmica, a naravno ponajviše dobrog druženja. I ove godine očekujemo neizvjesnu ligu jer su ekipe kvalitativno ujednačene i bilo kakve prognoze su nezahvalne. U borbu za popularnu ‘šlapu’ i ‘štiklu’, rad našeg prijatelja i slobodnog umjetnika Velimira Briškog, po čemu je KC liga jedinstvena i prepoznatljiva, kreće 14 muških i osam ženskih ekipa, od kojih su tri nove što samo pokazuje popularnost ženskog nogometa - istaknuo je Tomislav Zalar, šef KURS-a.

Puno promjena kod žena

Kod muških drugu godinu zaredom naslov brani momčad Active Commercea, dok se kod žena Repaš nije prijavio, iako je također najbolji već dvije sezone.

U muškoj konkurenciji u odnosu na prošlo izdanje KC lige nema momčadi Orient Silver/Lory koja je bila posljednja na ljestvici, a umjesto nje ušao je pobjednik kvalifikacija Udruga športske rekreacije podravskih studenata.

Momčad Emme Vite promijenila je ime u Lory.

Novost je i to da će Grad Koprivnica nastupati izvan konkurencije, odnosno ostalim momčadima na ljestvici se neće pribrajati rezultati ostvareni u susretima s Gradom.

FR Team Li-La, ŽNK Močile i ŽNK Gola su nove ženske ekipe, a u odnosu na prošlu sezonu u ligi, osim Repaša, više ne sudjeluju KKC Pixel, ŽNK Lipa i Podravske gazele.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije