Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I Ivica Kirin pod istragom zbog poslovanja s Fimi Medijom?

Izvor upućen u istragu kaže da se radi o razdoblju kada je na čelu Ministarstva unutarnjih poslova bio Ivica Kirin.
30. rujna 2010. u 22:41 13 komentara 28 prikaza
ivica kirin
Foto: Marija Lovrenc/VLM

Istražujući krađu državnog novca preko Fimi Medije policija provodi kriminalističko istraživanje i u svojim redovima, a sumnjiv je podatak da je u nekoliko godina iz stavki Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama na račun firme koju je vodila Nevenka Jurak otišlo čak 26 milijuna kuna. Izvor upućen u istragu kaže da se radi o razdoblju kada je na čelu Ministarstva unutarnjih poslova bio Ivica Kirin.

Premda su sumnjive uplate izvršene u vrijeme Kirinovog mandata na čelu MUP-a, valja napomenuti da nije Kirin vodio Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama, već je na njegovu čelu bio Ivica Buconjić, državni tajnik MUP-a koji funkciju drugog čovjeka ministarstva policije, kao i funkciju osobe zadužene za provedbu Nacionalnog programa obnaša i u ministarskom mandatu Tomislava Karamarka.

- Nabave za Nacionalni program su radile službe MUP-a koje su i inače bile nadležne za javne nabave, a nije ih provodila radna skupina – izjavio nam je Buconjić. Državni tajnik MUP-a kaže da se sjeća kako su na poslovima promidžbe koja je sastavni dio preventivnih aktivnosti radi povećanja sigurnosti na cestama angažirali upravo Fimi Mediju. Na pitanje je li mu išta bilo sumnjivo pri dodjeljivanju poslova upravo firmi Nevenke Jurak, Buconjić je odgovorio negativno i pritom ustvrdio kako „su svi poslovi oko promidžbe koji su rađeni preko Fimi Medije bili napravljeni dobro“.

Za promicanje sigurnosti na cestama Fimi Mediji je uplaćen vrlo visoki iznos, no valja pripomenuti da se televizijski spotovi koji su u pravilu najveća stavka u ovakvim troškovima emitiraju po posebnim tarifama koje su bitno niže od redovnih, pa je upravo i ovaj detalj sumnjiv istražiteljima.

Premda je cijelo vrijeme na čelu Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama Ivica Buconjić, preispituje se uloga Ivica Kirina i to zato što su sumnjive uplate išle u vrijeme njegova mandata. Navodno je čak zbog toga ispitan i Dražen Krtanjek, tadašnji šef kabineta ministra policije.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • čvor2.76:

  Odbjegli HDZ-ov premijer je i postavio Jubitua na to mijesto da može pokraj njega raditi šta god hoće. Sad se ispostavlja da je jedino Škarica Ožbolt pokazala zube Smranaderu i odma dobila pedalu. Svi ostali HDZ-jci su se pravili grbavi.

 • stari_mudrac:

  nije mi jasno. istražuju samo svoje ministre, a ni jednog SDPova. zar nemaju snage ili stvarno nemaju argumenata ? pa u remetincu u ovih 20god, a HDZ je na vlasti 17, još nije bio ni S od SDPa ! kaj ... prikaži još! je to moguće ? da su sudci iz komunizma, do sad bi u ova dva desetljeća već pokrepali, znaći ni oni ne pogoduju. biti će da je ipak mafija u HDZu !

 • Avatar vh1
  vh1:

  Jubito........Baš je fatza....:))))) Načitao se ovaj.... Ima dubiozni pogled kao oslić na lešo.......