Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na bruxelles

Hrvatska policija podigla razinu sigurnosti, na snazi treći stupanj pripravnosti

Bruxelles
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Marina Borovac, Hina
22.03.2016.
u 17:35

Isti je stupanj pripravnosti u Hrvatskoj bio i nakon terorističkog napada u Parizu

Nakon terorističkog napada u Bruxellesu, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić podigao je razinu sigurnosti u zemlji za jedan stupanj i trenutno je snazi treći od ukupno četiri stupnja pripravnosti.

Mladen Pemper, voditelj Službe terorizma Ravnateljstva policije, objasnio je da to znači da su pojačane aktivnosti policajaca na terenu, što će se ponajviše vidjeti na graničnim prijelazima. 

- Stanje po pitanju opasnosti od terorizma u Hrvatskoj je stabilno - kaže Pemper. 

Isti je stupanj pripravnosti u Hrvatskoj bio i nakon terorističkog napada u Parizu.

Više europskih zemalja pojačalo je u utorak mjere sigurnosti i kontrole na granicama nakon terorističkih napada u Bruxellesu, pozvavši također na jačanje europske borbe protiv terorizma, javljaju svjetske agencije.

Francuska, Njemačka i Nizozemska i Velika Britanija objavile su poduzimanje dodatnih mjera sigurnosti samo nekoliko sati nakon odvojenih atentata, izvedenih u bruxelleskoj zračnoj luci i u metrou, u kojima je, prema posljednjim podacima, poginulo 34 ljudi.

>> ISIL preuzeo odgovornost za napade. Belgijska televizija: 34 mrtvih u eksplozijama u zračnoj luci i metrou. Vlasti pozvale građane da ne izlaze na ulicu

Komentara 32

LU
lukivoda
14:26 22.03.2016.

kak su mogli podignuti stupanj bez da pitaju nevladine udruge, nek ih bude sram.

DU
Deleted user
14:38 22.03.2016.

Jbte, oni ukrajinci nam prodaju Migove s prekucanim brojevima motora i šasija, mi to platimo 100 ili 200 milijuna kuna, nitko to ne skuži, ni MORH, ni MUP, na DORH, ni USKOK, ni SOA ni........., ahahaha, a sada će ufatiti atentatora pojačanim mjerama?! Svašta!

Avatar navijač
navijač
14:57 22.03.2016.

Kako svugdje po EU. i svijetu u sličnim situacijama vojska može biti i na ulici a kod nas nemože ni na granici? Trebali bi stvarno zamoliti Radikale u srbiji koji su na vlasti da kažu "našim" srbima da nam to dozvole, jer vidimo da se svašta događa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije