Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
redukcija za "sigurnu zimu"

I Hrvatska, dobrovoljno ili prisilno, mora štedjeti plin. Već se priprema krizni plan

21.07.2022.
u 06:26

Ovo je prvi put da se s europske razine pokušava smanjiti i potražnja za ključnim energentom, u čijoj je potrošnji EU ovisna o Rusiji. Smanjenje potražnje ide ruku pod ruku s diverzifikacijom, odnosno traženjem drugih, neruskih ponuđača plina, ukapljenog ili dostavljenog do Europe putem plinovoda.

Ključne riječi

Komentara 39

ST
stefj
07:45 21.07.2022.

Nije baš jasna ta prisilna štednja cijele EU. Jedan Portugal ne ovisi o Ruskom plinu, sada će i on morati smanjiti potrošnju sa bi se solidarizirao s Njemačkom? Ili jedna Poljska?... Ma tko je tu lud, Njemačka gasi nuklearke i pojačava proizvodnju struje na ugljen, to je zeleno? Tranzicija?... Njemačka prije okupacija Krima - 35% ovisna o Ruskom plinu. Njemačka nakon okupacije Krima - dogurala do 65% ovisnosti o Ruskom plinu... I sada mi plaćamo Njemačke velike greške? Pogledajte velike stratege u Njemačkoj autoindustiji - radi odluka u pandemiji danas ne mogu isporučiti auto, kako to da Japanci i Koreanci nemaju taj problem?... Ma mislim, Njemačka si je povećala CO2 otisak po stanovniku za skoro 10% i preranu smrtnost od bolesti dišnih puteva za 20% od kada se sluša zelene... Treba malo stati na loptu, maknuti tu novu religiju i misliti na ljude. Sada im se prodaje patnja za neki budući zeleni raj, isto kao kada je RImsko carstvo preuzimalo kršćanstvo da se elite održe na vlasti...

Avatar Bruno
Bruno
14:19 21.07.2022.

Ljudi stede automatski jer je skupo napredne nacije poput Njemaca stede i kad je jeftino. 15% nije problem i niko se nece smrzavati, u Hrvatskoj sigurno ne!

PA
PapezJanez
07:38 21.07.2022.

Kako Španjolska ne mora??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?