Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentari prosvjeda

'I HDZ i SDP koriste branitelje u borbi za vlast'

Prosvjedni marš,branitelji
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
15.03.2015.
u 23:00

Branko Vukšić kao sudionik u antiprosvjedima drži da je policija dobro radila

Ni "pokret otpora" braniteljima u Savskoj 66 kao ni sami branitelji nema formalnog organizatora, a kako im Josip Klemm "gura" Zorana Milanovića za vođu, zanimljivo je da se kao značajnije političke osobnosti koje su digle glas protiv Savske 66 zasad pojavljuju oporbeni političari, bivši laburist Branko Vukšić, donedavno HDZ-ov Drago Prgomet i ORaH Mirele Holy.

Komentirajući subotnja dva suprotstavljena prosvjeda, Prgomet je na svom Facebook profilu podsjetio da je upozoravao na opasnost od mogućih incidenata te je zaključio kako "nesigurnost počinje vladati zagrebačkim ulicama", referirajući se na prosvjede branitelja i antiprosvjede.

"I Karamarko i Milanović bježe od dijaloga i odgovornosti", piše Prgomet te se pita treba li nam "događanje naroda" samo zato što im je važnija izborna pobjeda od budućnosti zemlje.

I Vukšić, kao i ORaH, smatra da i HDZ i SDP koriste branitelje za osvajanje vlasti, prvi kako bi homogenizirali svoje biračko tijelo, a drugi radi zastrašivanja "vidite tko će vam doći na vlast" te zato i ne poduzimaju ništa protiv tog "političkog skupa" koji je za njega anticivilizacijski i antidemokratski. Stoga je bio sudionik antiprosvjeda koji smatra "krikom protiv ugrožavanja slobode", a smeta mu i što se branitelji ponašaju kao novi SUBNOR.

– Pitaju se neki u kojoj to zemlji građani prosvjeduju protiv svojih branitelja. U zemlji u kojoj građani žele biti vlast! – kaže Vukšić, koji je sudjelovao i u prosvjedima protiv Jadranke Kosor. Stoga braniteljima daje za pravo što su išli i pred Milanovićev dom tim više što odbija razgovarati s braniteljima, jer se problemi moraju rješavati dijalogom u institucijama. O odnosu policije prema prosvjednicima s obiju strana Vukšić kaže da su policajci dobro radili svoj posao. Ne slaže se s ORaH-om da se tu radi o izazivanju puča.

ORaH je podržao prosvjed "Stop teroru šatoraša" jer oni svojim postupcima perpetuiraju "stanje straha zbog stranačkih političkih interesa". "Društveni i ekonomski problemi ne mogu se rješavati na cesti, već samo u okviru demokratski izabranih institucija", priopćio je ORaH apelirajući na razum i okončanje prosvjeda prije nego što situacija eskalira i izmakne kontroli. Branitelji su se borili za pravednu državu u kojoj za sve vrijede jednaka pravila, ističe ORaH.

– Jesmo li ili nismo pravna država? – pita se predsjednica ORaH-a Mirela Holy nastavljajući:

I branitelji su se borili za slobodnu zemlju u kojoj svi imaju jednake šanse i mogućnosti, u kojoj zakoni vrijede jednako za sve, a nisu se borili za povlaštene kaste i za to da neka skupina bude iznad zakona. Velike političke stranke bave se takvim stvarima, a ne stvarnim problemima, da osiguraju posao za sve, a osobito za branitelje – obrazložila je Holy.

>>Karamarko poručio Milanoviću: Smijeni ministra branitelja koji to i nije

>>Nesigurnost počinje vladati zagrebačkim ulicama

Komentara 35

LJ
ljubicamladen
01:30 16.03.2015.

Dragi kolege, bivši branitelji, sjećate li se, što su nam prodavači magle klicali; ...za Domovinu, za narod, za slobodu, za demokraciju...! Od svega toga imamo otkaze, nestale firme, "tržišno vrednovanje", a maglotvorci imaju vile, dvorce, jahte i hrvatski novac na tajnim računima u inozemstvu... i kazalište u Savskoj!

Avatar fotograf
fotograf
23:26 15.03.2015.

Orah ma tko ste VI?? Mirela Holi to je ona sto je zvala za posao,netko tko,postenje? Linić sada kritizira vladu pa sto si uradio u istoj??? Čačić sada kritizira vladu pa sto si ti činio u istoj?? Ovu vladu tko tko god da napusti ima samo negativan mišljenja prema istoj. Pa sto ste radili u istoj dok vas nisu dali nogom u tur??? Tko se sjeća plana 21?? A borili se ljudi da im bude gore,one sto pokriše stijegom,mahovinom su sretni,oni ovu sramotu nevide.

PL
plavokosi
23:12 15.03.2015.

Mi smo se borili i da imamo Vladu koja razumije potrebe naroda, a nismo se borili za diktatora koji misli da je on jedini koji odlučuje u državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije