Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoželjan?

I gradonačelnik mi je obećavao, ali sam izvisio i za Popis stanovništva

'Podravina-bilogora, 1.6.2011. Daruvar Osim zenine naknade pokusava prezivjeti od uzgoja i vrlo slabe prodaje ginkoa Michael Palijan / VLM                         '
'Michael Palijan / VLM'
03.06.2011.
u 13:47

Miroslav Štefanović magistar je prava, koji smatra da ga strukture ne žele u ustanovama, a ni u javnim radovima

Dobiti kakav posao danas je mnogima prava lutrija, posebice ako ih od odlaska u mirovinu dijele samo – dvije godine radnoga staža. S tim se suočava daruvarski magistar prava Miroslav Štefanović (52).

Ni za popis stanovništva

Požalio se kako već godinama neuspješno pokušava dobiti posao u tom gradu, no osim što nema sreće, smatra da, barem kada je dobivanje posla u gradskim strukturama, baš i nije po mjeri.

– Kada sam se javio na nedavni natječaj za tajnika Grada – poništen je. Javljao sam se za ravnatelja doma za stare i nemoćne i Termalnoga vodenoga parka i opet ništa. Iako sam radio u protekla dva 1991. i 2001. nisam uspio dobiti angažman u ovogodišnjem popisu stanovništva, te sam na kraju unatoč obećanju gradonačelnika izvisio i posao voditelja javnih radova. Njegova zamjenica mi je rekla da nisam kvalificiran – žali se M. Štefanović.

Smatra da je mogao preuzeti koju od odgovornijih dužnosti koje su se tražile budući da je bio dugogodišnji rukovoditelj opće, pravne i kadrovske službe u Gariću, a radio je i u Centru za socijalnu skrb na upravnim poslovima.

– Sada samo supruga prima oko 1000 kuna koje ni ne vidimo, sin je nezaposlen, a kći ide u 2. razred srednje u Pakracu. Spao sam na grane da moram tražiti dodjelu drva kako se po zimi ne bismo smrzavali. Zaboravili su me i kolege iz HDZ-a, stranke koje sam u Garešnici bio osnivač – priča Štefanović, pokušavajući se snaći uzgojem ginkoa, čija prodaja, kaže, loše ide.

Rohlik: može se opet javiti

Javni radovi, prema objašnjenju zamjenice gradonačelnika Daruvara Veronike Pilat, nisu mu promakli zbog nekvalificiranosti, već zato što HZZ određuje da radnici i voditelji mogu biti najviše srednje stručne spreme. Gradonačelnik Dalibor Rohlik navodi, pak, da je natječaj za tajnika poništen jer je bio nepotpun, pa se može javiti na sljedeći.

– Na čelo ustanova doma i TVP-a odabrao sam ljude kojima vjerujem i smatram da mogu voditi te tvrtke. Ne želim ulaziti u njegove privatne stvari, ali smatram da ne može nas prozivati zbog nekih ranijih iracionalnih poteza oko imovine i drugih prihoda – kaže Rohlik, dodajući da je Grad više puta Štefanoviću odobrio jednokratnu novčanu pomoć.

Ključne riječi

Komentara 2

JI
jimnup
14:17 07.06.2011.

Pa ne mogu vjerovati da su Vas zaboravile hadezenjare u Garešnici? Pa oni su tako \"plemeniti i dobri ljudi\"...samo što grad ne bankrotira pod njihovim vodstvom...

JI
jimnup
14:20 07.06.2011.

Valjda će sljedeći lokalni izbori u Garešnici propuhati ustajali zrak u lokalnim vladajućim strukturama...Teško je narodu gledati sve te Žunce,Starčeviće,Bartoničeke,Anđale,Mutake,Gerstnere,Klobučare....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije