Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša sutkinja s osmijehom

I. Domić: Poričem da sam ikad svjesno kršila zakon!

Ivana Domić
Hrvoje Jelavić/Pixsell
25.11.2009.
u 19:31

U svojoj sudskoj praksi riješila sam na stotine, pa i tisuću predmeta u korist tužitelja, a zbog izostanka stranke.

Nikada nisam počinila ni jedno kazneno djelo koje mi se optužnicom stavlja na teret. Stručno i savjesno poričem da bih bilo kada svjesno kršila zakonske odredbe. Nikada nisam postupala po nagovoru, dogovoru s bilo kojim odvjetnikom, strankom ili suoptuženicima koji su dio ovog postupka.

Bilo bi nelogično i neživotno da ja kao sudac Općinskog suda Supetar protupravno pribavljam imovinsku korist nepoznatoj stranci u postupku – branila se danas Ivana Domić, bivša sutkinja, koju optužnica tereti za zloporabu položaja i ovlasti. Naime, atraktivna i uvijek nasmijana Ivana Domić i 12 suoptuženika terete se da su tužbama na utvrđenje prava vlasništva mnogim Bračanima preoteli zemljišta vrijedna 75 milijuna kn.

S kolegama ni na kavu

– Poznavala sam suoptužene odvjetnike Zorana Vulovića, Miljenka Jovanovića, Bracu Kušetu, matičara Franu Marinkovića i bivšeg direktora ACI-ja Ivu Markusovića i s njima sam imala strogo profesionalan odnos. Ostale optužene ne poznajem. Ali, nikakav privatan odnos s kolegama nisam imala.

Čak ni kavu poslije radnog vremena nismo pili, kako se u optužnici tvrdi – kazala je I. Domić. Istaknula je da u nekoliko kontrola Općinskoga suda Supetar Županijski sud u Splitu nije imao primjedaba.

Posljednja kontrola bila je ciljana i nije to bila kontrola supetarskog suda, nego sutkinje Ivane Domić. Pregledano je 90 posto mojih predmeta – dodala je I. Domić koja danas radi za plaću od 16 tisuća kuna u tvrtki Fenomen Plitvice.

Smatra se krivom samo zbog toga jer je mnogo radila i što nije preraspodijelila posao sutkinje Ivane Mogić Melvan koja je bila na dvogodišnjemu bolovanju.

– Doista sam sazivala dosta rasprava, to je bio moj tempo i način rada. Međutim, to ne znači da su rasprave bile u isto vrijeme – kazala je I. Domić.

“Gruntovni” sud

Na Općinskom sudu Supetar zaposlila se 1993. Nakon dvije godine postala je predsjednica suda, gdje se 90 posto predmeta odnosilo na zemljišno-knjižna stanja:

– Riješila sam na stotine, čak i tisuću istovrsnih predmeta u kojima je zbog izostanka stranke presuđeno u korist tužitelja. Na isti način radili su i sudovi i suci u Makarskoj, Solinu, Trogiru, Hvaru, Korčuli, Šibeniku, Zadru... – tvrdi I. Domić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
08:50 29.11.2009.

kod nas treba onaj zakon kao u Kini kada ukradeš,utajiš,prevariš ubiješ,primiš mito,zlouporabiš položoj itd. po kratkom postupku metak u zatiljak tako da ti se to pokvareno sjeme neširi po zemlji a za primjer drugima!

OB
-obrisani-
20:42 25.11.2009.

Na drvo i to ne samo s njom! pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije