Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ U BOLNICI

I doktor i Srečko zaradili su prekršajne, a Srečku i kaznena prijava

incident
Foto: Silva Videk
1/3
09.10.2014.
u 12:00

Obitelj Trgovec iz Bedekovčine ogorčena na liječnike u OB Zabok, sve kulminiralo kad je sin Srečko jednog pljusnuo

Mama Jadranka i sin Srečko Trgovec iz Bedekovčine, tvrde, imaju loša iskustva s nekim osobljem Opće bolnice Zabok, osobito s mlađim liječnicima. U bolnicu od rujna dovode djeda, 82-godišnjeg Stjepana, a kulminacija se dogodila u noći sa subote na nedjelju kada je na kraju Srečko ošamario liječnika.– Sada čujemo da je navodno liječniku pukla vjeđa, ali srećom, postoje fotografije koje pokazuju kako je izgledao nakon toga, a i ljudi koji su bili u čekaonici na hitnoj mogu potvrditi kako je bilo – kaže Srečko Trgovec (26).Objašnjavaju da je sve počelo kada su početkom rujna doveli djeda koji je slomio dva rebra. – Od nikoga nisam mogla dobiti informaciju što je s djedom, a kad smo sin i ja odbili izaći iz prostora gdje je djed ležao sam, sestra je pozvala policiju. Tada smo izašli – kaže Jadranka.

Tko ga budi?

Djed je pušten za dva dana, ali je pod temperaturom halucinirao pa su ga vozili ponovo, sumnjajući na upalu pluća, što se i potvrdilo.Djed je zadržan u bolnici do 1. listopada, ali su u noći sa subote na nedjelju, jer mu je bilo zlo, opet zvali hitnu.– Rečeno nam je da dođemo za sat i pol, a kad sam došao nisam mogao saznati gdje je djed i kako je. Tri puta su me s prijema slali na četvrti kat i natrag, a onda se ipak pojavio doktor Matija Mikulec koji je vikao da tko ga to i zašto budi u tri sata u noći. Pitao sam ga nije li ga sram to govoriti budući da je dežuran. No, kad sam ponovno pitao za djeda, izašao je u čekaonicu, unio mi se u lice, rekao latinsku dijagnozu, a kad sam tražio na hrvatskom, izvrijeđao me da sam neškolovan i još štošta. Počeo me odguravati, htio sam ga odmaknuti, ali sam ga pritom pljusnuo. Rekao je da je to čekao jer sad može zvati policiju i ići na bolovanje – tvrdi Srečko.Sanacijski upravitelj bolnice dr. Ivan Švajger odgovorio je da slučaj istražuju i čekaju izvještaj policije, koja je protiv obojice podnijela prekršajnu, a protiv Srečka i kaznenu prijavu zbog nanošenja teških ozljeda.- Sve govori činjenica da je podignuta kaznena prijava. Ne želim slučaj komentirati dok ne završi postupak protiv počinitelja, ali za njega je poznato i provjerljivo da ima povijest kaznenih ponašanja i veći broj prekršajnih i kaznenih prijava, rekao je dr. Mikulec.

Anonimne prijave

U međuvremenu se otvorila i facebook stranica „Nezadovoljni pacijenti Bolnice Bračak“ koja ima već više od 1600 članova.– Otvorili smo je jer ima puno nezadovoljnih s nekim djelatnicima OB Zabok, a nemaju se kome požaliti. Ako i pišu pritužbe, od toga ništa. Neki su anonimni jer se boje reakcije kada bi oni ili njihovi bližnji trebali zatražiti pomoć, ali čuvamo sve podatke i možemo ih dati ravnatelju ako to želi – kažu administratori.

Komentara 10

SS
snjezana.surbek.5
14:28 09.10.2014.

O Matiji Mikulcu mogu reći da on za mene ni nije doktor. Dijagnosticirao mi je Cirozu Jetre na osnovu naotečenih nogu, a napisao udovi bez edema. Kad sam ga pitala kako je to moguće, pa ja uopće ne pijem i nikad s jetrom nisam imala problema na vrlo bezobrazan i nekulturan način mi je rekao da se to njega ne tiče i da idem doma jer on gleda utakmicu. Imam povjest bolesti koju je on na Hitnoj upravo tako napisao s danom 13.06.2014.g. kad su igrale Španjolska i Nizozemska. Od tada odbijam ići na Bračak pa sam otišla internisti i gastroenteorologu u Vinogradskoj bolnici koji se nisu mogli načuditi takvoj dijagnozi. Radilo se o problemima sa srcem za koje sam znala. Ako dođe do tužbe mogu svjedočiti o bahatosti, drskosti, neznanju, nezainteresiranosti i gluposti koje tkz.dr. Matija Mikulec pokazuje pacijentima kad dođu u Drago mi je da je dobio šamar, da nisam tako bolesna dobio bi ga i od mene, a i ostali interniste nisu baš u toj bolnici adekvatni. Kad sam imala najteži oblik upale pluča puna 3 tjedna oni su meni dijagnosticirali meningitis, pa sam u bolniciDr. Fran Mihaljević od dežurnog doktora čula da ovakve glupe dijagnoze dolaze samo iz Opće bolnice Zabok. I sad imam uputnicu za internistu na Bračku i to HITAN PRIJEM, ali se bojim koja još smrtonosna bolest postoji a koju mi još nisu dijagnosticirali u toj bolnici. Snježana Šurbek

ĆA
ćaćaća
14:56 09.10.2014.

kad će novinarka naučiti abecedu ?

SS
snjezana.surbek.5
12:16 10.10.2014.

I bebe su zamjenili i pokojnice, kakav im je upravitelj, takvi i doktori.Izbjegavajte tu bolnicu kako god znate i umijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije