Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o oplodnji
Povratak na članak

I dalje zakon, a ne liječnik, propisuje kako tretirati pacijente

Nejasno je i što je s onim pacijentima koji su postupke “ispucali” za vrijeme Milinovićeva zakona s mizernim rezultatima

Komentari 6

NE
nemoguvise
08:30 30.03.2012.

Kad oces biti Lektor,pripazi malo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ , pa to neke vjerojatno to podsjeća na način svojeg školovanja.

VL
ZA
Zagrebecanin
08:07 30.03.2012.

Kada će neki novinari napokon naučiti da se lijekovi ne prepisuju, već da se propisuju. Prepisuju se školske zadaće, pa to neke vjerojatno to podsjeća na način svojeg školovanja. Drugo, mislim da novinar može iznositi objektivno činjenice koje je saznao,, ali da ne smije kroz članak \"provlačiti\" svoju ocjenu nečega u što se ne razumije. Svaki taj detalj ima svoje razloge za i protiv, etičke, medicinske, sociološke i druge... i trebaju ih raspraviti ljudi koji te detalje mogu razumjeti.

VL
IB
iva.begovic
09:26 30.03.2012.

Ovaj novinarski članak prepun je poluinformacija, dezinformacija i manipulacija. Kao prvo, usporedbaMPO s liječenjem bronhitisa i upale pluća - posve je besmislena. Ne treba nasjedati na floskule političara da se kod MPO radi o liječenju. Ne, MPO nije liječenje., naročitoo ne u kontektstu ovog novog prijedloga zakona. Liječenje neplodnosti bilo bi npr. otkloniti uzrok neplodnosti npr. učiniti prohodnima jajovode i sl. Dakle, gornja usporedba je posve promašena. Osim toga, liječenje neplodnosti na teret zdravstvenog sustava, u svim europskim zemljama, povezano je sa liječenjem neplodnosti parova, bračnih ili izvanbračnih partnera. Samci koji biraju donore jajnih stanica za svoje potomstvo - svagdje, apsolutno svagdje plaćaju sami. Neplodnost se, ako će se već govoriti o liječenju, definira kao stanje u kojem nakon godinu dana redovitih i nezaštićenih spolnih odnosa nije došlo do začeća. Kako to utvrditi kada se radi o samcima.?

VL
IB
iva.begovic
09:29 30.03.2012.

Ne sumnjam ipak da će se u našem zdravstvenom sustavu uvijek naći \"ljudoždera-vegeterijanaca\" kojima neće biti teško napisati neku dijagnozu koja može biti uzrok neplodnosti. I tako će se omogućiti nekim \"rodama\" ili \"babama\" koje nikako da shvate i prihvatee stanje društva u kojem žive (\"pogledaj dom svoj anđele\") da im siromašno hrvatsko zdravstvo plati nekoliko desetaka tisuća kuna za luksuz da biraju donora sperme za svoje dijete i da to učine u vrijeme koje im najviše odgovara. Kod ovog novog prijedloga zakona radi se o lobiranju jedne relativno malobrojne skupine građana koja, po svemu sudeći, na ostatak društva i na njegove tradicionalne vrednote, gleda s prijezirom. I usput, pitam se zašto se laserske korekcije vida ne plaćaju iz HZZO-a, pa i to je liječenje.

VL
AL
alapača
09:43 30.03.2012.

pa ne može se, nije etički, stvoriti zakon o potpomognutoj oplodnji koji će udovoljavati jedino ženama koje žele roditi dijete, a interese svih ostalih bagatelizirati! dijete ima svoja prava, kako ono prirodno začeto ili usvojeno, tako i dijete začeto potpomognutomm oplodnjom. i pazi sad, ako poštujemo prava djeteta-neće biti donora i djeca bez prava koja imaju druga djeca neće bit rođena?! a po čemu to prevelike želje neke žene imaju prednost nad pravima i potrebama djeteta?

VL
ZA
Zagrebecanin
13:11 30.03.2012.

@alapača: Slažem se potpuno. Primjerice, mislim da je osnovno ljudsko pravo djeteta da ima oca. Kojim pravom neka žena, samo zato što ne voli muškarce, a iz vlastite sebičnosti želi roditi dijete, može uskratiti svojem djetetu da ima oca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.