Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

I dalje velik priljev izbjeglica u Hrvatsku, uskoro kreće transport prema Slavonskom Brodu

izbjeglice
Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.10.2015.
u 13:31

Ovakav način primanja i transporta izbjeglica odvijat će se do ponedjeljka kada bi trebao s radom započeti zimski kamp u Slavonskom Brodu

Od početka izbjegličke krize pa do jutros u 9 sati u Hrvatsku je ušlo 282.981 izbjeglica. Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 2.383 izbjeglica, a iz MUP-a navode kako se i dalje očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije.

Izbjeglice i dalje u Hrvatsku ulaze preko nekadašnjeg malograničnog prijelaza Bapska gdje se i dalje bilježi dobra suradnja policija Hrvatske i Srbije. Rezultat toga je da nema više gužvi, naguravanja niti čekanja na granici. Izbjeglice odmah nakon što uđu u Hrvatsku smještaju se u autobuse i prevoze do kampa u Opatovac na registraciju. Ubrzo poslije toga prevozi ih se do kolodvora u Tovarniku i potom vlakovima prevozi do slovenske granice.

Ovakav način primanja i transporta izbjeglica odvijat će se do ponedjeljka kada bi trebao s radom započeti zimski kamp u Slavonskom Brodu. Od ponedjeljka će, a sukladno dogovoru ministara unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije, izbjeglice se ukrcavati u vlakove na kolodvoru u Šidu, u Srbiji. Tamo će ići hrvatski vlakovi s hrvatskim strojovođama i izbjeglice prevoziti do kampa u Slavonskom Brodu. Prema dogovoru dnevno bi trebala biti organizirana četiri vlaka sa ukupno oko 6.000 izbjeglica. Ukrcaj izbjeglica nadzirat će pripadnici Frontexa koji su već stigli na granici. Samim tim od ponedjeljka izbjeglice više neće ulaziti u Hrvatsku kod Bapske, a i kamp u Opatovcu polako će se stavljati izvan snage. 

>> Hrvatska ispunila obvezu iz Bruxellesa - uskoro kapaciteti za prihvat 5000 izbjeglica

Komentara 14

KA
KaNiDora
14:48 30.10.2015.

ja sam čuo da će doći kod nas oko 500 izbjeglica ?? tako je rekao ministar ...

DU
Deleted user
13:41 30.10.2015.

Još uvijek ih nema 40.000 kako je rekao Milanović... kako se samo naša predsjednica usudila obmanjivati javnost!!!!

Avatar superhik74
superhik74
17:06 30.10.2015.

283 tisuce izbjeglica ? To je drugi grad po velicini u Hrvatskoj odmah iza Zagreba. Krasno. Evo nam "Euro-Atlanskih integracija". Integrirali smo Arape.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije