Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

I dalje milijun eura nagrade za informaciju o Mladiću

14.11.2008.
u 13:59

Obećana nagrada od milijun eura za informaciju koja će dovesti do lociranja i uhićenja odbjegloga haaškog optuženika Ratka Mladića i dalje je na snazi, izjavio je za današnje beogradske Večernje novosti predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom (MKSJ) Rasim Ljajić.

Odluku o raspisivanju te nagrade donio je u listopadu 2007. Savjet za nacionalnu sigurnost, na čijem je čelu srbijanski predsjednik Boris Tadić, navodi list i ističe Ljajićeve riječi da ta nagrada apsolutno vrijedi.

- Svatko tko nam dostavi pravu informaciju koja će dovesti do uhićenja Mladića dobit će milijun eura. Informacije o lokaciji na kojoj se krije Mladić dostavljaju se MUP-u Srbije, a nagradu isplaćuje država iz proračuna - izjavio je Ljajić i dodao kako i ta nagrada "demonstrira odlučnost Beograda da preostale obveze prema tribunalu budu što prije ispunjene i da postoji politička volja za izručenje Mladića".

Savjet za nacionalnu sigurnost raspisao je nagradu od 250.000 eura i za drugoga haaškog optuženika Gorana Hadžića, navode Večernje novosti i dodaju da je "ista nagrada bila osigurana i za građane koji otkriju gdje je Stojan Župljanin, koji je u međuvremenu uhićen i izručen Den Haagu, no tu nagradu nitko nije dobio jer su ga pronašle i uhitile službe sigurnosti".

Po Ljajićevim riječima, za informaciju o Radovanu Karadžiću nije bila raspisana nagrada jer "bivši predsjednik RS-a nije bio državljanin Srbije, a nije bilo ni informacija da se krije na teritoriju Srbije".

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije