Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga za april

I Bosanac Eddie Hrustanović u potrazi za otetom April Jones

april jones (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.10.2012.
u 19:55

Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Hrustanović podrijetlom iz BiH

April Jones iz velškoga gradića Machynlleth oteta je kasno navečer u ponedjeljak. Prema riječima policije, odvezena je u kombiju u nepoznatom pravcu. Stanovnici ovoga grada uključili su se u potragu za petogodišnjom djevojčicom, među njima je i Bosanac Eddie Hrustanović. Policija iz ovog mjesta je pohvalila napore mještana u potrazi za djevojčicom. Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Hrustanović koji radi u gradskom vijeću i zaposlenik je Kraljevskih zračnih snaga.

Preživio rat

“Vidio sam detalje o nestanku April na Facebooku i pratio razvoj događaja na BBC-ju. Ujutro sam dobio e-mail od gradskog vijeća u kojem se navodi da policija traži volontere koji bi pomogli u traženju djevojčice. Prijavio sam se bez razmišljanja”, kaže Hrustanović za BBC. Ovaj 35-godišnjak je i sam otac dvoipolgodišnje djevojčice i krenuo je u potragu od gradskog centra prema okolnim brdima.

“Ja sam iz Bosne i tamo sam preživio rat. Bio sam prevoditelj za UN i NATO tijekom rata tako da dobro znam vrijednost nečijeg života. Osjetio sam da moram biti ovdje i pomoći. To je moja dužnost”, kaže Hrustanović.

Velik broj građana

Glasnogovornik jedne od službi koja je uključena u potragu zahvaljuje svim volonterima koji su dali podršku u potrazi, ali i moli ih da ovakve stvari prepuste iskusnim osobama i timovima koji su treninari za traženje nestalih osoba.

“Ljudi trebaju znati kako je ovo ruralni predio i da su uvjeti za potragu veoma ograničeni. Vrijeme prekjučer nije bilo baš pogodno za potragu. Gradić je pod vodom i nema potrebe da rizikujemo dodatne živote.

Osim što su policajaci i članovi timova za potragu u opasnosti, mnogo smo zabrinuti i za veliki broj građana koji su krenuli u potragu za April”, kazao je Supt John.

Policija je uhitila 46-godišnjeg Marka Bridgera za kojeg se sumnja da je povezan s otmicom. Bivši vojnik (46) uhićen je u utorak poslijepodne, a policija ga još ispituje. Službenici su otkrili da je u trenutku uhićenja na sebi imao zelenu jaknu i maskirne hlače.

>>Uhitili vozača kombija, policija i dalje traga za malenom April

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije