Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori 2016.

I Bloomberg se priprema za kandidaturu

Michael Bloomberg
Press Association/Pixsell
25.01.2016.
u 00:15

Milijarder i bivši newyorški gradonačelnik ima velike šanse za pobjedu ako Trump i Sanders dobiju nominacije svojih stranaka

Milijarder i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg objavio je kako razmišlja da se u utrku za američkog predsjednika uključi kao nezavisni kandidat. New York Times piše da je on već angažirao svoje ljude i dao im zadatak da razrade planove. List piše i da je on spreman u svoju kampanju uložiti čak milijardu dolara vlastitog novca.

Jedan od motiva za razmatranje ove odluke Bloombergu je činjenica da je Bernie Sanders posljednjih tjedana ozbiljno nagrizao popularnost svoje protukandidatkinje Hillary Clinton. On čeka i rezultate prvih predizbora Republikanske stranke, kojoj je i sam pripadao do 2007. godine. Ako se pokaže da bi Donald Trump ili Ted Cruz mogli dobiti stranačku nominaciju, Bloomberg sigurno ide u utrku za Bijelu kuću. Odluku o kandidaturi Bloomberg mora donijeti početkom ožujka zato što je to krajnji rok do kojeg u utrku može ući u svih 50 država.

Jedan od njegovih suradnika tvrdi da će u kampanju krenuti kao osoba koja ne pripada ni jednoj stranci, a istodobno zna kako rješavati probleme. On će se obratiti onim biračima koji su siti ideoloških i stranačkih prepucavanja, a željni su predsjednika koji rješava probleme i postiže rezultate. Iako nezavisni kandidat nikad nije pobijedio, Bloomberg smatra da on ima velike šanse za pobjedu ako republikanci odaberu Trumpa, a demokrati Sandersa. Ako Hillary Clinton potuče Sandersa, Bloomberg neće ući u utrku za predsjednika.  

>>Bloomberg za kampanju potrošio 102 milijuna dolara

>>Zakleo se da će New York biti bolji grad. I nije žalio novca...

Komentara 1

MA
..Marsijanac
17:48 25.01.2016.

Hillary , Sanders i sad jos jedan ZZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije