Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRISTRANOST I HUMANITARNOST

I bez BBC-a novčani iznos za pomoć Gazi udvostručio se preko noći

28.01.2009.
u 13:55

Usprkos odluci britanskih televizijskih kuća BBC i Sky News o neemitiranju videa za prikupljanje humanitarne pomoći u Gazi, ITV, Channel four i Channel 5 objavom videa udvostručili su prikupljen novac krovne humanitarne organizacije Velike Britanije (DEC).

- Sav novac izravno se prosljeđuje nedužnim stradalim obiteljima Gaze kojima nedostaju osnovne potrepštine za preživljavanje - hrana, sklonište i zdravstvena briga - rekao je direktor DEC-a Brendan Gormley i dodao:
- Mi smo apolitična organizacija utemeljena na postavkama Ženevske konvencije. Ovaj poziv za pomoć u skladu je s humanitarnim principima te konvencije.

Trominutni video prikazuje palestinske žene i djecu koji plačući tragaju za hranom i u ruševinama traže sklonište. Krivnja za razaranja u njemu nije spomenuta. Počinje tekstom: "Djeca Gaze pate i bore se za život. Danas ne govorimo o ispravnosti sukoba. Ovim ljudima treba pomoć."

- Humanitarnim akcijama navikli smo doprijeti do svakog doma. Morat ćemo raditi mnogo više jer nemamo potpunu podršku medija - zabrinuti su bili u DEC-u, no do sada je prikupljeno milijun funti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije