Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen 1993.

I Beograd dobiva ulicu S. Aleksića: Branio prijatelja Bošnjaka

15.10.2013.
u 20:42

Aleksića (26) su ubili pripadnici Vojske Republike Srpske čiji je i sam bio pripadnik nakon što im se suprotstavio kada su oni na ulici htjeli ubiti njegova poznanika iz Trebinja, koji je inače Bošnjak.

Skupština grada Beograda prihvatila je prijedlog DS-a da jedna ulica u glavnom gradu Srbije ponese ime Srđana Aleksića koji je 1993. godine stradao braneći svoga susjeda Bošnjaka Alena Glavovića.

Aleksića (26) su ubili pripadnici Vojske Republike Srpske čiji je i sam bio pripadnik nakon što im se suprotstavio kada su oni na ulici htjeli ubiti njegova poznanika iz Trebinja, koji je inače Bošnjak. Zbog toga što je stao u obranu poznanika, pripadnici VRS-a nasrnuli su na Aleksića i pretukli ga kundacima puški koje su nosili. Srđanov otac Rade u osmrtnici je napisao: Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.

Inače, Srđan Aleksić već ima svoje ulice u Sarajevu, Novom Sadu, Pančevu i Podgorici. Početkom godine u Beogradu je pokrenuta i online-peticija kojom se tražilo da i Beograd dobije ulicu s njegovim imenom. Prijedlog DS-a bio je samo nastavak te peticije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije