Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć za rusiju

I Amerikanci kreću u borbu protiv požara: "Stojimo uz ruski narod!"

obama medvedev
Press Association/PIXSELL
13.08.2010.
u 22:31

Predsjednik Obama u razgovoru s ruskim kolegom Medvjedevim izrazio je žaljenje zbog nemilih događaja i stotina žrtava stradalih u požarima te najavio slanje vatrogasne opreme i ostalih potrepština vrijednih 4,5 milijuna dolara u Rusiju.

Vlasti SAD-a najavile su pružanje pomoći u borbi s vatrenom stihijom koja je nanijela velike štete i koja ovog ljeta neprestano bijesni u Rusiji.

Predsjednik SAD-a Barack Obama u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Dmitrijem Medvjedevim izrazio je žaljenje zbog nemilih događaja i stotina žrtava stradalih u požarima te najavio slanje vatrogasne opreme i ostalih potrepština vrijednih 4,5 milijuna dolara u Rusiju.

Obama je naglasio kako podrobno prate što se događa i kako će SAD uslišiti molbu Rusije za tehničkom pomoći u suzbijanju požara.

Također SAD je donirao i 50 tisuća dolara za Crveni križ kako bi pomogao u nabavci pokrivača, hrane i ostalog za unesrećene.

- Stojimo uz ruski narod u njihovoj borbi s divljom vatrenom stihijom, kazao je glasnogovornik Bijele kuće Philip Crowley i dodao.

- Poduzimamo akcije kako bismo poduprijeli herojske napore ruskih vatrogasaca i nastojanja da situaciju s požarima dovedu pod kontrolu. Američka agencija za razvoj, Ured za obranu, Šumska služba i država Kalifornija već mobiliziraju vatrogasnu opremu koja će biti poslana u Rusiju.

Komentara 10

UK
Ugo Kajvez
01:07 14.08.2010.

Youtube ................. \"Rammstein : Amerika [HD]\"

WE
western01
01:55 14.08.2010.

...da da idemo se igrati opet komunizma pa koga izhebe..???

MM
Mladen Miletić
00:27 14.08.2010.

I Amerikanci kreću u borbu protiv požara: \"Stojimo, ne gasimo uz ruski narod!\", usput a Sadamov narod obožavamo ite kakao ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije