Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi kvartal 2012.

HZZO prihvatio milijun kuna manje u privremenom proračunu

dr. Tihomir Strizrep
M.Lukunić/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
14.12.2011.
u 17:05

Privremeni proračun iznosit će 4,4 milijarde kuna – upozorio je šef HZZO-a Tihomir Strizrep

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prihvatilo je privremeni proračun Zavoda za prvi kvartal 2012. godine koji je za milijardu kuna manji u odnosu na kvartal u 2011. godini. Ovim će smanjenjem, naglasio je šef HZZO-a Tihomir Strizrep, biti nemoguće održati financijsku stabilnost sustava.

– Privremeni proračun iznosit će 4,4 milijarde kuna – upozorio je.

Iz strukture prihoda Zavoda, u ovoj godini, vidi se da je samo od zdravstvenih doprinosa prikupljeno 18 milijardi kuna, pa ispada da će se u prvom kvartalu 2012. zdravstvo financirati samo iz doprinosa, ali ne i dopunskog osiguranja, participacija i poreza, dakle namjenskog novca, koji se inače uplaćuje u zdravstveni proračun.

Komentara 2

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:14 14.12.2011.

U naslovu je jedan milijun kuna....a u tekstu jedna milijarda !??

DR
Drivo
19:18 14.12.2011.

Iz strukture prihoda se vidi kako je veliki raskorak izmedju prihoda i rashoda dopunskog osiguranja. Dopunsko osiguranje se provodi prakticki u cijelosti na racun osnovnog osiguranja i taj je segment u debelom minusu. pa nakon toga ogroman dio kolaca odlazi na place i sve premije sto ih treba platiti zaposlenima. Kojih je ogroman broj. HZZO treba reformirati i pretvoriti u efikasnu osiguravajucu kucu a ne socijalistickog mastodonta kakav je bio i ostao, u rukama vladajucih politicara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije