Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

HZZO-ove kontrole prekidaju dugotrajne nesposobnosti za rad

naslovnica
Foto: VL
14.05.2015.
u 00:00

Doktorica iz komisije čudila se što sam obavila samo 15 fizikalnih terapija. Gdje živi da nije čula za liste čekanja? pita se trgovkinja

Kako je moguće da HZZO-ovi kontrolori bolovanja u tri minute pobiju nalaze i mišljenja specijalista ortopeda i fizijatra te liječnice opće prakse, i zato što mogu prstom dotaknuti nos, proglase da sam sposobna raditi?! Osam sati na nogama i dizanje teškog tereta, a nakon prometne nesreće dijagnosticiran mi je rascjep meniskusa, imam zakazanu operaciju u lipnju, te višestruke ozljede vratne kralježnice – ogorčena je 52-godišnja trgovkinja Z. D. iz Zagreba.

I njena je doktorica opće prakse, dodaje, bila zapanjena. Poslodavac je zatražio provjeru njezina bolovanja nakon gotovo šest mjeseci, što je u redu, rezonira Z. D., jer i sama bi, kaže, tako postupila. Međutim, zaključak kontrolorke HZZO-a bio je – sutra natrag na posao. Neugodno se iznenadila i fizijatrica, jer fizikalna terapija nema smisla ako uz nju ide i neprimjeren fizički napor. Z. D. je imala zakazanu magnetsku rezonancu koljena te je uzela godišnji odmor i podnijela žalbu u HZZO. U roku od osam dana poslali su je na komisiju.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista

Foto: VLm

Komentara 4

DU
Deleted user
00:16 14.05.2015.

Ovi iz HZZO-a sa komisijama kasne samo četrdesetak godina. Zašto komisije nisu radile 90-e kada su drugovi masovno odlazili na fiktivna bolovanja da ne moraju predati vlast i položaje?

GA
gamelaw243
08:15 14.05.2015.

Stvarno čudno da ovi iz kontrole Hzzo imaju ovlasti da kažu kako specijalisti doktori nemaju pojma , specijalist preporuči suport i mirovanje pacijentu,a ovi ga skinu sa bolovanja, šta bi takav pacijent onda trebao tužit ove iz hzzo.

TH
than
00:31 14.05.2015.

Sto je najveca komedija ovdje. Bolje da su ovi sto rade za drzavu na bolovanju, nego da rade. Manje stete, a i manja placa. Biti ce da ovi udaraju na realni sektor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije