Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Naslijedila stan u Zagrebu'

HZMO objasnio zašto je deložirana Nada Bosnić. Objavili i fotografije

Nada Bosnić stan Zadar
Foto: HZMO
1/4
19.04.2017.
u 17:42

O "slučaju Bosnić" danas je u Saboru progovorio zastupnik Ivan Pernar te je HDZ-u dao rok od 24 sata da pronađe smještaj za jučer deložiranu Nadu Bosnić iz Zadra.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) oglasio se o slučaju deložacije Nade Bosnić iz stana u Zadru. 

O "slučaju Bosnić" danas je u Saboru progovorio zastupnik Ivan Pernar te je HDZ-u dao rok od 24 sata da pronađe smještaj za jučer deložiranu Nadu Bosnić iz Zadra zbog 13 tisuća kuna duga. Priprijetio je da će ga morati odnijeti sa saborske govornice, ukoliko se ne pronađe smještaj za Bosnić. 

Uz priopćenje, koje prenosimo u cijelosti, Hrvatski zavod je objavio i fotografije stana iz koje je deložirana Nada Bosnić:

"Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je stana u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B koji je na temelju Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom od 14. travnja 1998. dan u najam gđi Nadi Bosnić. Budući da gđa Bosnić već godinama ne plaća zaštićenu najamninu ni druge troškove, HZMO je 11. travnja 2007. protiv gđe Bosnić podnio tužbu za iseljenje. Općinski sud u Zadru je 27. lipnja 2013. donio pravomoćnu presudu u kojoj se nalaže Nadi Bosnić da iseli iz stana te da ga slobodnog od osoba i stvari preda u posjed i vlasništvo HZMO-a.

Gđa Bosnić nije dobrovoljno postupila po presudi, stoga je HZMO zatražio donošenje rješenja o ovrsi radi ispražnjenja i predaje stana, koje je doneseno 21. ožujka 2014. Na ovršno rješenje Nada Bosnić podnosila je žalbe, koje su Rješenjem Županijskog suda u Zadru od 13. ožujka 2017. odbijene kao neosnovane te je donesen Zaključak o provedbi ovrhe na licu mjesta, na adresi u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B i zakazana ovrha za dan 18. travnja 2017. u 10:00 sati.

Nada Bosnić je 27. ožujka 2017. tražila odgodu ovrhe, ali je Općinski sud u Zadru odbio prijedlog ovršenice te je 18. travnja 2017. sudski ovrhovoditelj proveo ovrhu. U tijeku sudskog postupka HZMO je došao u posjed pravomoćnog i ovršnog Rješenja o nasljeđivanju Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 10. listopada 2012. prema kojem je nakon smrti izvanbračnog supruga gđa Nada Bosnić jedina nasljednica stana u Zagrebu, površine 60,90 m2.

Dakle, gđa Bosnić ima u vlasništvu stan u Zagrebu, stoga nije bilo prepreka za provedbu ovrhe i predaju stana Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kao vlasniku stana. Zatečeno stanje stana nakon deložacije pokazuje potpunu nebrigu za stan koji je u potpunosti devastiran i zahtjeva velika ulaganja kako bi se doveo u stanje potrebno za stanovanje", stoji u priopćenju Odjela za odnose s javnošću HZMO-a.  

>>'Imate 24 sata da zbrinete Nadu Bosnić ili ćete me morati opet iznositi iz Sabora'

>>VIDEO Pernar pomoću boca alkohola objasnio slučaj Agrokor

Ključne riječi

Komentara 55

MA
Malinac
17:52 19.04.2017.

Jeli za ovo Pernar hoce praviti cirkus.

DU
Deleted user
17:56 19.04.2017.

Neka odnesu Pernara iz Sabornice jedom - zauvijek.

Avatar Matija22
Matija22
18:07 19.04.2017.

pernar mogao si bar počistiti stan kad si bio kod gospođe kad već nedaš trećinu svoje mjesečne plaće od 30-tak tisuća kuna da joj isplatiš dugove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije