Naslovnica Vijesti Hrvatska

HZMO objasnio zašto je deložirana Nada Bosnić. Objavili i fotografije

O "slučaju Bosnić" danas je u Saboru progovorio zastupnik Ivan Pernar te je HDZ-u dao rok od 24 sata da pronađe smještaj za jučer deložiranu Nadu Bosnić iz Zadra.
19. travnja 2017. u 17:42 55 komentara 34939 prikaza
Nada Bosnić stan Zadar
Foto: HZMO
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) oglasio se o slučaju deložacije Nade Bosnić iz stana u Zadru. 

O "slučaju Bosnić" danas je u Saboru progovorio zastupnik Ivan Pernar te je HDZ-u dao rok od 24 sata da pronađe smještaj za jučer deložiranu Nadu Bosnić iz Zadra zbog 13 tisuća kuna duga. Priprijetio je da će ga morati odnijeti sa saborske govornice, ukoliko se ne pronađe smještaj za Bosnić. 

deložacija 'Ostala sam bez riječi' Oduzeli joj stan i prodali ga na dražbi zbog 1400 kuna duga za pričuvu ovrha Zvonimir Despot Ovršni zakon ljude tjera u očaj, oni o povjerenstvu!? Ivan Pernar ZBOG DELOŽACIJE Pernar pisao Plenkoviću i zaprijetio mu: 'Napravit ću neviđeni politički incident u Saboru'

Uz priopćenje, koje prenosimo u cijelosti, Hrvatski zavod je objavio i fotografije stana iz koje je deložirana Nada Bosnić:

"Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je stana u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B koji je na temelju Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom od 14. travnja 1998. dan u najam gđi Nadi Bosnić. Budući da gđa Bosnić već godinama ne plaća zaštićenu najamninu ni druge troškove, HZMO je 11. travnja 2007. protiv gđe Bosnić podnio tužbu za iseljenje. Općinski sud u Zadru je 27. lipnja 2013. donio pravomoćnu presudu u kojoj se nalaže Nadi Bosnić da iseli iz stana te da ga slobodnog od osoba i stvari preda u posjed i vlasništvo HZMO-a.

Gđa Bosnić nije dobrovoljno postupila po presudi, stoga je HZMO zatražio donošenje rješenja o ovrsi radi ispražnjenja i predaje stana, koje je doneseno 21. ožujka 2014. Na ovršno rješenje Nada Bosnić podnosila je žalbe, koje su Rješenjem Županijskog suda u Zadru od 13. ožujka 2017. odbijene kao neosnovane te je donesen Zaključak o provedbi ovrhe na licu mjesta, na adresi u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B i zakazana ovrha za dan 18. travnja 2017. u 10:00 sati.

Nada Bosnić je 27. ožujka 2017. tražila odgodu ovrhe, ali je Općinski sud u Zadru odbio prijedlog ovršenice te je 18. travnja 2017. sudski ovrhovoditelj proveo ovrhu. U tijeku sudskog postupka HZMO je došao u posjed pravomoćnog i ovršnog Rješenja o nasljeđivanju Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 10. listopada 2012. prema kojem je nakon smrti izvanbračnog supruga gđa Nada Bosnić jedina nasljednica stana u Zagrebu, površine 60,90 m2.

Dakle, gđa Bosnić ima u vlasništvu stan u Zagrebu, stoga nije bilo prepreka za provedbu ovrhe i predaju stana Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kao vlasniku stana. Zatečeno stanje stana nakon deložacije pokazuje potpunu nebrigu za stan koji je u potpunosti devastiran i zahtjeva velika ulaganja kako bi se doveo u stanje potrebno za stanovanje", stoji u priopćenju Odjela za odnose s javnošću HZMO-a.  

>>'Imate 24 sata da zbrinete Nadu Bosnić ili ćete me morati opet iznositi iz Sabora'

>>VIDEO Pernar pomoću boca alkohola objasnio slučaj Agrokor

Elipso

 • Malinac:

  Jeli za ovo Pernar hoce praviti cirkus.

 • perri:

  Neka odnesu Pernara iz Sabornice jedom - zauvijek.

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  pernar mogao si bar počistiti stan kad si bio kod gospođe kad već nedaš trećinu svoje mjesečne plaće od 30-tak tisuća kuna da joj isplatiš dugove