Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostupno liječnicima

HZJZ: Na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa

Cjepivo protiv tetanusa
Dino Stanin/PIXSELL
31.01.2019.
u 15:38

U priopćenju HZJZ-a se također napominje da se svi zdravstveni djelatnici i zdravstvene ustanove koje trebaju cjepivo za postekspozicijsku zaštitu mogu slobodno obratiti županijskim zavodima za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) demantirao je u četvrtak tvrdnje iznesene na sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa, istaknuvši da je trenutno na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite i hitne medicine, te drugim zdravstvenim ustanovama.

SDP-ov zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak u saborskoj raspravi kako u Hrvatskoj vlada nestašica cjepiva za tetanus i da ga se trenutno ne može dobiti "gotovo niti kod jednog liječnika opće prakse", zbog čega je prozvao ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"HZJZ odlučno demantira dezinformacije iznesene na današnjoj sjednici Hrvatskoga sabora o nestašici cjepiva protiv tetanusa. Napominjemo da je HZJZ osigurao opskrbu u Hrvatskoj i da je trenutno na lageru 20.000 doza cjepiva protiv tetanusa, u svakom trenutku dostupnih liječnicima primarne zdravstvene zaštite, hitne medicine te drugim zdravstvenim ustanovama", stoji u priopćenju koje je potpisao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

U priopćenju se također napominje da se svi zdravstveni djelatnici i zdravstvene ustanove koje trebaju cjepivo za postekspozicijsku zaštitu mogu slobodno obratiti županijskim zavodima za javno zdravstvo.

Pogledajte video: Usporedba Hrvatske i Slovenije

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
Zagorec101
16:13 31.01.2019.

Hitno potrebno cijepljenje u hrvatskom saboru. Jedini problem u ovoj situaciji, da još nemamo cijepivo protiv gluposti. Farmaceuti ujedinite se. Situacija je kritična.

SP
spaner
16:12 31.01.2019.

Uz iskaznicu "zna se"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije