Naslovnica Vijesti Hrvatska

HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije

Od 16. lipnja na relaciji Zagreb – Split u prometu će, uz postojeća dva, biti još jedan dnevni sezonski vlak
13. lipnja 2012. u 15:55 1 komentara 7 prikaza
vlak
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

I ove turističke sezone HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije dodatnim vlakovima.

Od 16. lipnja na relaciji Zagreb – Split u prometu će, uz postojeća dva, biti još jedan dnevni sezonski vlak. Od 30. lipnja do kraja kolovoza na istoj relaciji vozi sezonski noćni brzi vlak koji polazi iz Zagreba. U njegovu sastavu bit će izravni vagoni Vinkovci – Split i Osijek – Split.

Tri dnevna i dva noćna vlaka omogućuju ostvarivanje svih veza sa svim vlakovima iz kontinentalne Hrvatske i sa svim međunarodnim vlakovima, i to u odlasku prema Splitu i u povratku iz Splita. Omogućeno je i neometano ostvarivanje veza s trajektima koji plove do svih otoka splitskog arhipelaga.

U sklopu ljetne ponude je i povlastica Autom na more vlakom, koja vrijedi od 1. srpnja do 31. kolovoza za noćne brze vlakove br. 825 Zagreb GK (23.20) – Split (8.10) i br. 824 Split (21.18) – Zagreb GK (6.26).

Povlasticu mogu ostvariti putnici koji kupe zajedničku jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu za relaciju Zagreb Glavni kolodvor – Split – Zagreb Glavni kolodvor, i to:

– dvije ili više osoba koje plaćaju kartu i putuju klasičnim vagonima 2. razreda. Uz kupljenu povratnu prijevoznu kartu, prijevoz automobila u oba smjera naplaćuje se po cijeni prijevoza automobila u jednom smjeru.

– dvije ili više osoba koje plaćaju kartu i putuju vagonima za spavanje. Uz kupljenu jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu i posteljne karte u odjeljku Tourist ili Double, prijevoz automobila je besplatan. Prijevoz automobila je besplatan i ako osoba putuje vagonom za spavanje u odjeljku Single uz kupljenu jednosmjernu ili povratnu prijevoznu kartu 2. vagonskog razreda i posteljnu kartu.

U suradnji sa Željeznicama Srbije već osmu sezonu na relaciji Beograd – (Knin) Split i obratno od 15. lipnja do 1. rujna ove godine vozi poseban vlak Jadran-express. Taj vlak iz Beograda polazi petkom, a iz Splita se vraća subotom. Vlak će u ponudi imati mogućnost putovanja u vagonima za spavanje i vagonima s ležajevima te mogućnost prijevoza automobila.

Elipso

  • Vito:

    I ove turističke sezone HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije dodatnim vlakovima. Zanimljivo zapažanje... Koliko je poznato putnicima željeznicom, taj vozni red je objavljen i prije 11.XII. 2011. godine, od kad vrijedi za cijelu Hrvatsku... Nigdje ne ... prikaži još! ne vidim da je to plaćeni oglas pami nije jasno zašto o tome pišu? Ne vidim niti pojeftinjenje... Jedino što vidim je nametnuto pitanje: Koja je razlika između vožnje vlakom relacije Vinkovci - Split i Osijek - Split te relacije Beograd - (Knin) Split Zar vlak iz Vinkovca i Osijeka ne prolaze kroz Knin? Ili kojom prugom voze do Splita vlakovi iz Osijeka i Vinkovaca? Ili Zar vlakovi iz Vinkovacai Osijek ne staju u Kninu?