Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izgradnjom nove pruge dodatno povezivanje Zagreba i Bjelovara

Potpisan ugovor o izgradnji nove jednokolosiječne pruge na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno, projekt je vrijedan 203,4 milijuna kuna
26. kolovoza 2015. u 16:04 10 komentara 1407 prikaza
HŽ potpisivanje ugovora
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U središnjici HŽ Infrastrukture  danas je potpisan ugovor o izgradnji nove jednokolosiječne neelektrificirane željezničke pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno duljine 12,2 km. Vrijednost ovoga projekta iznosi 203,4 milijuna kuna, a projekt obuhvaća izvedbu i nadzor radova na izgradnji nove pruge. Temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji su u lipnju 2015. potpisali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i HŽ Infrastruktura projekt se s 85 posto sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto bit će financirano nacionalnim sredstvima.

Početak radova planiran je za jesen 2015., a svi radovi trebali bi biti dovršeni do kraja 2017.

Ugovor o izvođenju radova HŽ Infrastruktura potpisala je sa zajednicom ponuditelja koju čine španjolska Comsa i njemački Wiebe, dok je ugovor za provođenje nadzora nad radovima potpisan sa zajednicom ponuditelja koju čine hrvatske tvrtke SGS Adriatica i Investinženjering te švicarski SGS.

Svečanost potpisivanja svojom nazočnošću uveličali su predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

 

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • verakruz:

    Neću rezati trake kao neki, neću radit selfije, ja radim krvnički dok se narod zajebava, ja sam najuspješniji premijer najuspješnije vlade ikada i igdje n svijetu, ili mi ili oni, mi smo se zadužili za 3 godine samo 103 milijarde ... prikaži još! kuna, ali nema veze, mi smo omogućili preko 200 tisuća ljudi da zaradi lovu u Njemačkoj, Irskoj i drugim neuspješnim zemljama, mi smo omogućili 50 tisuća radnih mjesta u Konzumu liberalizacijom uvoza hrane i uništenjem naše neproduktivne poljoprivrede, pokušali smo čak i naftu upumpati u Jadran, pa ne može se živjeti samo od čistog mora - i to je to. Narode dajte nam glas za još jedan mandat, mi vas nećemo iznevjeriti. Zoran Milanović.

  • luena 01:

    Za 12 km jednotracne pruge tolki milioni? Skupa pruga k'o i farbanje tunela! =:-))

  • njoj:

    ovaj samo gradi u zadnjih mjesec dana. Gdje je bio do sada?