Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVZ

HVZ traži izmjene u Zakonu o vatrogastvu

vatrogasci
Marko Čubrilo/VLM
18.05.2010.
u 13:40

Čelnici krovne organizacije traže da HVZ postane nadležno tijelo za poslove vatrogastva na državnoj razini kao i da glavni vatrogasni zapovjednik prijeđe u vatrogasnu zajednicu.

- Naša je namjera da Hrvatska vatrogasna zajednica, sa svim pripadajućim organizacijama, ima nadležnost provedbe vatrogasne djelatnosti, a u slučaju katastrofe i većih nesreća mi bismo bili podređeni državnoj upravi za zaštitu i spašavanje - rekao je Željko Popović, načelnik HVZ-a.

Naime, danas je u DVD-u Hrašće održana sjednica Predsjedništva i Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj se predstavio sadržaj prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu.

Čelnici krovne organizacije traže da HVZ postane nadležno tijelo za poslove vatrogastva na državnoj razini kao i da glavni vatrogasni zapovjednik prijeđe iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje u vatrogasnu zajednicu.

Dodatno se vodstvo udruženja zalaže da se u javnim vatrogasnim postrojbama rad organizira u četiri smjene u trajanju od 12 sati te da se po potrebi radno vrijeme i produljuje.

- Predlažemo da glavnog zapovjednika imenuje Vlada i ne bježimo od toga da bude naš glavni korektiv, no efektivnije bi bilo da glavni zapovjednik bude također u sustavu HVZ-a - objasnio je Popović.

- Vatrogastvo se treba vratiti u ruke vatrogasaca. 130 godina zapovjedništvo je bilo pod kapom vatrogasaca i ne vidim nikakve razloge zašto to ponovno ne bi bili - jasan je bio Ante Sanader, predsjednik HVZ-a.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
vidimškoj
15:41 18.05.2010.

a šta triba još koje parazitsko radno misto.

MM
Mladen Miletić
15:47 18.05.2010.

HVZ traži izmjene u Zakonu o vatrogastvu, najbitnije je stavka da više ne moraju gasiti ako negori !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije