Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HVIDRA Vinkovci istupila iz sustava HVIDRA-e RH

Informaciju o izlasku vinkovačke HVIDRA-e medijima je prenio predsjednik UHVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček
09. prosinca 2019. u 11:53 3 komentara 736 prikaza
HVIDRA
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Kako je i najavljivano prije nekoliko mjeseci HVIDRA Vinkovci više nije dio sustava HVIDRA-e RH kao niti dio HVIDRA-e Vukovarsko - srijemske županije. Odluka o tome velikom većinom glasova, donesena je na izvanrednoj Skupštini UHVIDR-a Vinkovci. Na istoj Skupštini izabrana je i Radna skupina za izmjene i dopune Statuta udruge, koja će svoje rezultate predočiti i dati na glasanje Skupštini na Redovitoj izvještajnoj skupštini HVIDR-e, u veljači 2020. godine.

Josip Đakić Je li došao kraj Hvidri u Osijeku? Đakić se riješio 2230 članova! 'Da želim rat, prijavio bih ih zbog potrošenog novca'

Informaciju o izlasku vinkovačke HVIDRA-e medijima je prenio predsjednik UHVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček koji je u nekoliko navrata kritizirao rad krovne udruge kao i njenog predsjednika Josipa Đakića. Tada je Marunček, u ime svoje podružnice, zatražio smjenu ili odstupanje s dužnosti predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića temeljem njegovih istupa u medijima kao i, kako je tada rekao, licemjernih izjava, štetnog i nekorektnog ponašanja na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanja zahtjeva članova i članica, te narušavanja ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida.

Josip Periša MARINKO JURASIĆ Gdje je Hvidra bila 25 godina dok je vrijedilo grmjeti?

Ukazao je tada i na politikanstvo HVDRA--e u korist samo jedne političke stranke. S obzirom da do toga nije došlo organizirana je izvanredna Skupština vinkovačke podružnice udruge i njenog konačnog izlaska iz sustava HVIDRA-e RH. 

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj