Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA VEĆINOM GLASOVA

HVIDRA Vinkovci istupila iz sustava HVIDRA-e RH

HVIDRA
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
09.12.2019.
u 11:53

Informaciju o izlasku vinkovačke HVIDRA-e medijima je prenio predsjednik UHVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček

Kako je i najavljivano prije nekoliko mjeseci HVIDRA Vinkovci više nije dio sustava HVIDRA-e RH kao niti dio HVIDRA-e Vukovarsko - srijemske županije. Odluka o tome velikom većinom glasova, donesena je na izvanrednoj Skupštini UHVIDR-a Vinkovci. Na istoj Skupštini izabrana je i Radna skupina za izmjene i dopune Statuta udruge, koja će svoje rezultate predočiti i dati na glasanje Skupštini na Redovitoj izvještajnoj skupštini HVIDR-e, u veljači 2020. godine.

Informaciju o izlasku vinkovačke HVIDRA-e medijima je prenio predsjednik UHVIDR-a Vinkovci Zoran Marunček koji je u nekoliko navrata kritizirao rad krovne udruge kao i njenog predsjednika Josipa Đakića. Tada je Marunček, u ime svoje podružnice, zatražio smjenu ili odstupanje s dužnosti predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića temeljem njegovih istupa u medijima kao i, kako je tada rekao, licemjernih izjava, štetnog i nekorektnog ponašanja na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanja zahtjeva članova i članica, te narušavanja ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida.

Ukazao je tada i na politikanstvo HVDRA--e u korist samo jedne političke stranke. S obzirom da do toga nije došlo organizirana je izvanredna Skupština vinkovačke podružnice udruge i njenog konačnog izlaska iz sustava HVIDRA-e RH. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:14 09.12.2019.

bilo vam je i vrijeme da izađete iz partije tj HDZa (Hvidra)

Avatar nosac
nosac
12:27 09.12.2019.

bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije