Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nismo povlašteni'

HVIDRA osudila najave smanjenja braniteljskih mirovina

vojska,vojnici,branitelji
Grgo Jelavić/PIXSELL
16.09.2013.
u 16:00

Dosta nam je političara koji svoje jeftine politikanske bodove zarađuju preko leđa hrvatskih branitelja, kaže HVIDRA

Nakon najava ministara Slavka Linića i Miranda Mrsića te predsjednika RH-a Ive Josipovića kako će se prilikom smanjenja mirovina u kategoriju \"povlaštenih\" svrstati i braniteljske mirovine, HVIDRA osuđuje te izjave.

- Dosta nam je političara koji svoje jeftine politikanske bodove zarađuju preko leđa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Zašto se uporno braniteljske mirovine svrstavaju u tzv. „povlaštene mirovine“? Radi toga što smo dragovoljno otišli u obranu suvereniteta Republike Hrvatske, možda po tome što i danas osjećamo posljedice godina provedenih u rovovima po neljudskim uvjetima i pod neprijateljskim granatama ili po tome što smo ostali bez dijelova tijela, a naši suborci dali život dok smo branili hrvatske građane i teritorij od najezde srpskočetničke agresije - poručuju u priopćenju koje potpisuje Josip Periša, predsjednik glavnog odbora Hvidre RH-a.

Podsjećaju da je samo u 2012. godini umrlo je 416 hrvatskih ratnih vojnih invalida i 1896 hrvatskih branitelja zbog ovakvog odnosa prema hrvatskim braniteljima i njihovom stradavanju, kao i stalnom narušavanju digniteta Domovinskog rata.

- Zbog čega je toliko teško odvojiti branitelje od termina „povlaštenih osoba“, zašto se novinarima stalno podastiru podaci o tolikom teretu koji trpi državni proračun zbog tzv. „povlaštenih braniteljskih mirovina“, dok se u isto vrijeme prosipaju milijuni na spašavanje raznih banki, kupnje mobitela i službenih automobila? Zbog čega se ne smanjuju plaće gore navedenih i ostalih državnih dužnosnika, kao i direktora u raznim izmišljenim agencijama, koji su očito potpuno nesposobni u poslu koji obavljaju, te predlažemo da preispitaju svoje neznanje, nesposobnost i neučinkovitost zbog kojih hrvatski građani sve teže preživljavaju u svakodnevnom životu - zaključuju iz HVIDRE.

>>Braniteljske mirovine veće od realnih plaća

>>Povlaštene mirovine: Rezanjem od 10% uštedjelo bi se 780 milijuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije