Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže ostavku

HVIDR-a Zagreb osudila Matićevu usporedbu Bozanića i Miloševića

Predrag Matić
Patrik Macek/PIXSELL
11.01.2013.
u 23:13

"Žalosno je što smo nakon 1945. i 1971. godine, doživjeli da se jedan ministar obraća crkvenim dostojanstvenicima na način koji nije primjeren demokratskoj kulturi"

\"Iskreno razočarani i osupnuti postupcima, retorikom i hajkom na hrvatske biskupe i vjernike kao i cijelu katoličku Crkvu od strane predstavnika Vlade Republike Hrvatske posebice osuđujemo izjave i geste ministra branitelja Predraga Matića\", poručuju braniteljske udruge iz Zagreba, koje su stale u obranu kardinala Josipa Bozanića, kojega je ministar usporedio sa Slobodanom Miloševićem.

\"Žalosno je što smo nakon 1945. i 1971. godine, doživjeli da se jedan ministar obraća hrvatskoj javnosti i crkvenim dostojanstvenicima na način koji nije primjeren demokratskoj kulturi te u javnosti prezentira svoj negativan i neprimjeren stav prema prvom čovjeku hrvatske katoličke crkve kardinalu Josipu Bozaniću, što ujedno predstavlja njegov osobni stav i odnos prema svim njenim vjernicima\", poručuju branitelji i osuđuju \"način na koji je ministar Matić svojim izjavama implicirao i usporedio Miloševićev govor mržnje s izjavama kardinala Bozanića i drugih biskupa\".

\"Sama mogućnost usporedbe bilo koga s likom i djelom Miloševića, zlonamjerna je i neoprostiva gesta koja duboko vrijeđa svakog hrvatskog građanina, posebice vjernika, a koja na žalost svekolikog pučanstva dobiva toliki medijski prostor i na taj način ogoljuje primitivizam i sramotu onih koji se predstavljaju kao predstavnici građana. To ipak samo govori o uzorima i vrijednostima ministra Matića, koji je ovim svojim istupom nadmašio najveće komunističke moćnike. Stoga se pitamo da li takav čovjek može zastupati interese hrvatskih branitelja. Ukoliko premijer Zoran Milanović ne sankcionira ovakvo ponašanje ministra Matića i ne zatraži njegovu smjenu, smatrat ćemo da je javno izrečeni stav g. Matića ujedno i službeni stav Vlade Republike Hrvatske\", piše u priopćenju Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba.

>>Jovanović: Neki nemaju mozga, Matiću Bozanić kao Milošević

 

Komentara 182

SU
suncobran
09:00 12.01.2013.

@Remetinac piše 250 000 branitelja se pobunilo protiv Matiča -dali se to registar smanjio ili oni pravi branioci se ne bune

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
09:00 12.01.2013.

12.01.2013. u 08:57h Lavica7 je napisao/la: ---------------------------------------------------------- Zašto nikad niste tražili Hrvatsku pravoslavnu crkvu? Kritika da ,ali vi ste izgubili svaku mjeru.Što pljujete po katoličkoj crkvi ? Jeste li vi svjesni kakvu atmosferu stvarate i što bi se iz toga moglo izroditi ?

MR
mravac8
08:43 12.01.2013.

O, gle, javila se i HVIDR-a. Koga oni to brane? Biskupe. Logično, pa neće valjda blagajnice koje rintaju za 2700 kuna plaće. Ili nezaposlene. Neće valjda iznijeti prijedlog kako povećati BDP. Nisu oni tog kalibra ni tog mentaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije