Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podravka:

Hvala što ste uvažili primjedbe, još samo promijenite lokaciju

'12.11.09. Zagreb - Ilustracija za zagadjenje zraka, unistavanje ozonskog omotaca, ispustanje stetnih plinova u atmosferu, prljanje zivotnog prostora pticama a i svim ostalim zivim bicima. Na slici de
Foto: 'Marin Tironi/PIXSELL'
1/3
17.11.2010.
u 11:10

Na jučerašnjoj javnoj raspravi u Koprivnici pitanja su se nizala jedno za drugim. S druge strane, Ivančani su bili potpuno nezainteresirani

U Koprivnici i Koprivničkom Ivancu jučer su održana javna izlaganja o zahtjevu i tehničko-tehnološkom rješenju za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za gradnju termoelektrane na drvnu biomasu u K. Ivancu, koju namjerava graditi HSS-ovac Borislav Hrlec.

Sporne prometnice

Predstavnica izrađivača zahtjeva Aleksandra Anić Vučinić na koprivničkoj je javnoj raspravi "izrešetana" pitanjima.

Bivšeg podravkaša Vladimira Grotića zanimalo je kolika je efikasnost postrojenja, na što mu je odgovoreno kako je sveukupno iskorištenje 29 posto.

Gradska pročelnica Maja Ištvan-Krapinec upozorila je kako će s područja Bjelovara pristizati čak 110.000 od ukupnih 160.000 tona drvne sječke, za čiji je prijevoz u rješenju Ministarstva predviđena isključivo cesta od Đelekovca do Koprivnice, pa nije jasno kako će se promet odvijati, a da kamioni ne prolaze Koprivnicom. Odgovoreno joj je da će se prijevoz odvijati alternativnim pravcima.

Zdravko Petras iz Komunalca izrazio je zabrinuost zbog blizine vodocrpilišta Ivanščak. A. Anić Vučinić kazala mu je kako se zbog Odluke o zonama sanitarne zaštite odustalo od korištenja tekućih goriva te da će se koristiti plin.

Podravkašica Nina Puhač Bogadi kazala je kako prva verzija studije nije bila ozbiljno napravljena, a lokaciju termoelektrane ocijenila je prerizičnom za Podravku.

Podravki prerizično

Njezin kolega Dragan Habdija ustvrdio je kako Podravka nije protiv gradnje, te kako se u izmijenjenoj studiji uvažilo mnogo njihovih primjedbi, pa je tako za 20-ak metara smanjena i visina dimnjaka.

- Zadovoljni smo prihvaćenim primjedbama, no bili bismo još sretniji da dođe do mikropomaka lokacije – rekao je Habdija.

Dok su se u Koprivnici pitanja nizala, na javnoj raspravi u K. Ivancu nije postavljeno niti jedno.

Nakon provedene javne rasprave koja traje do 29. studenoga, ministarstvo će donijeti zaključno rješenje.

Komentara 8

JU
jura0
12:35 17.11.2010.

Mozda da je trebaolo izgraditi trgovaćki centar nebi bilo problema. Tko zna mozda se netko i zaposli u toj toplani naravno ako bude imal dobre veze.

Avatar tkozna
tkozna
14:45 17.11.2010.

Ivančani ne smiju progovoriti pak je Japa obečal neke zaposliti, nekima kredite zriktati, nekima pak u Zagrebu mesta naći. Nitko ni budala mešati se kad japa nekaj dela. A njima bu prvima pod nosom smrdelo i krovovi im budu beli!

Avatar tkozna
tkozna
14:20 17.11.2010.

Predlažem da taj selak napravi termoelektranu na Bilogori ili oko Bjelovara. Ustedjeti će na prijevozu neshvatljivo mnogo gledajte koliko te bio mase mora gorjeti. Samo Friščić nije iz Bjelovara a oni tamo ne žele termoelektranu dim, čađu i otrove u zraku. Ustanite PODRAVCI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije