Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hvala čitateljima Večernjaka

12.02.2006.
u 22:36

- Hvala čitateljima Večernjeg lista kojima prenosim Ivanove pozdrave iz Graza gdje nastupa za repku, kao što svi znate, uspješno. Uz ovu nagradu naravno ide i obveza da još više i bolje promovira Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, države iz kojih dolazi i u kojima živi - riječi su zahvale Ivanova oca Ljubičića pri preuzimanju nagrade Večernjakov pečat za osobu godine. Nagradu Ivanovom ocu uručio je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schwartz Schilling, koji je tom prigodom kazao kako je ponosan što je mogao uručiti jednu takvu nagradu i ukazati na snagu obitelji i u dobrim i lošim vremenima.

Primajući nagradu Večernjakov pečat za međunarodne integracije, iz ruku glavnog urednika bh. izdanja Večernjeg lista Joze Pavkovića, predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader, popraćen burnim pljeskom, kazao je: - Ovu nagradu ne shvaćam kao osobnu jer ona pripada svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima koji streme prema slobodnoj, demokratskoj i ravnopravnoj Europi. Budite sigurni, što prije Hrvatska uđe u EU, prije će ući i BiH. Između nas neće biti Schengena jer mi želimo da što prije u EU uđe i BiH i sve zemlje jugoistočne Europe. Hrvatska će učiniti sve da pomogne BiH jer Hrvati su ovdje konstitutivan narod i želimo da tako i ostane. Mi smo dvije prijateljske zemlje koje dijele najdužu granicu.

Njegov bh. kolega Adnan Terzić, primajući nagradu Media press za medijsko lice godine iz ruku glavnog i odgovornog urednika Večernjeg lista Miljenka Manjkasa, kazao je kako je ponosan što je Večernjakov pečat dobio upravo u Mostaru.

- Ova nagrada govori o novom, europskom licu BiH i ne pripada meni. Ovo je pečat jačanju države BiH - kazao je Terzić.

Ni ponosni Hercegovac, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije krio oduševljenje dobivši nagradu za Uspjeh godine u dijaspori.

- Molim vas jedan pljesak i za vas i za moje Zagrepčane jer je najvažnije naći se u pravo vrijeme na pravome mjestu s pravim ljudima. Prvi znači biti zadnji i biti sluga svima - riječi su Milana Bandića.

Predajući nagradu Tariku Samarahu za pothvat godine, predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović kazao je kako će se odsad vrijeme mjeriti po - Večernjakovu pečatu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije