Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raščišćavanje

HV uklonio još 127 ratom oštećenih objekata u Vukovaru

ruševine (1)
Branimir Bradarić/VLM
23.09.2013.
u 13:57

Projekt se provodi u suradnji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Grada Vukovara, a tijekom četiri godine u Vukovaru je sveukupno očišćeno 438 lokacija.

VUKOVAR – Pripadnici HV-a, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Vinkovci, završili su ovogodišnju akciju raščišćavanja i djelomičnog uklanjanja ruševina na području grada Vukovara a koja se provodi u okviru provedbe inženjerijske obuke njenih pripadnika. Prema podacima iz vukovarske gradske uprave vojska je ove godine ovim povodom u Vukovaru odradila 80 radnih dana tijekom kojih su očistili 127 lokacija i uklonili 33 827 kubičnih metara građevinskog otpada te raščistili 10 000 kvadratnih metara zemljišta.

Projekt se provodi u suradnji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Grada Vukovara, a tijekom četiri godine u Vukovaru je sveukupno očišćeno 438 lokacija. Radi angažmana HV-a vukovarski gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je vrhovnom zapovjedniku oružanih snaga i predsjedniku RH Ivi Josipoviću i ministru obrane RH Anti Kotromanoviću na pružanju iznimno važne pomoći Gradu Vukovaru, te posebno svim pripadnicima HV-a koji su na profesionalan i stručan način odradili u nekim slučajevima i vrlo zahtjevnu zadaću na samom terenu kad su nailazili na zaostala minsko-eksplozivna sredstva iz Domovinskog rata. Iz gradske uprave najavljuju nastavak provedbe projekta i tijekom iduće godine.  

>> Merčep, Dedaković i Borković zajedno na obljetnici u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije