Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

HV se vraća u gradove - u Vukovaru, Sinju, Varaždinu i Pločama više od 1000 vojnika

Naslovnica 10. 4. 2017.
Foto: VL
10.04.2017.
u 00:00

MORH će u obnovu starih vojarni uložiti najmanje 55 milijuna kuna

Tijekom ove i sljedeće godine u četiri hrvatska grada u kojima je zadnjih desetak godina bila rijetkost vidjeti uniformu hrvatskog vojnika te odore građani će viđati puno češće. Odlukom ministra obrane Damira Krstičevića u Vukovar, Sinj, Varaždin i Ploče vraćaju se djelatne postrojbe hrvatskih Oružanih snaga. U objašnjenju se navodi potreba redefiniranja postojećeg operativnog rasporeda Hrvatske vojske i poziva se na kontekst “promjena sigurnosnog okružja”.

To bi značilo da su u MORH-u, u svjetlu aktualnih pomicanja snaga članica NATO-a i vojnika SAD-a prema svojim istočnim i granicama prema Rusiji, zaključili da i Hrvatska treba rasporediti dio vojske u granična područja. Raspoređuje se nešto više od 1000 profesionalnih vojnika, ali u planu je stvaranje i barem još toliko brojne tzv. razvrstane pričuve. Te promjene provode se i zbog “poboljšanja kvalitete života, rada i obuke pripadnika OSRH te promicanja vojnog poziva”.

>>Cijelu priču pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>> Vladine nove mjere: Šansa za posao ili školovanje za 110 tisuća mladih

>> SDP napada Vladu: Traži se interpelacija zbog ploča 'za dom spremni'

>> Nova državna matura: Kraći popis lektire, više vremena za pisanje ispita

>> Veliki prilog: Uskrsna kuharica

Foto: VLm

Komentara 26

DU
Deleted user
22:14 09.04.2017.

Vojska ide tamo gdje se ocekuje pritisak. U svijetu gdje sve svjetske sile zveckaju oruzjem, a opancari se slepaju uz Ruse, glupo je ocekivati da ce nas, bas nas, sve zaobici. Komentari, "sto ne sagrade tvornicu", spadaju u "mi smo Titovi, Tito je nas" vrijeme. Kuha se nesto veliko, Cetnik je potpuno preuzeo vlast u Srbiji, Dodig vjerno statira, Bosnjaci cekaju mig od sultana Erdogana... Nekako se povijest ponavlja... Kao da je pocetak 20.st... I sad nekom smeta hrvatski vojnik?! Svasta... Da je pameti, povecali bi broj vojnika za barem 10 000....

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:25 09.04.2017.

Apsolutno podržavam! JNA je svojim širenjem ciljano mijenjala etničku strukturu bivše države. Npr u Splitu su sagradili 8000 vojnih stanova i ugrad doveli cca 30.000 uglavnom srbijanaca i krajišnika. Tako isto HV treba raditi: jačati slabe točke obrane RH i ciljano popravljati etničku strukturu ključnih područja.

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
23:18 09.04.2017.

Pametno bi bilo ustrojiti vojsku bliže Srbiji, npr. Vukovar, Vinkovci, Osijek i Brod ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije