Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osveta za pakao u Jemenu

Huti raketirali UAE, jednu od najbogatijih i do jučer najsigurnijih država na svijetu

Reuters/Pixsell
19.01.2022.
u 08:16

Osim u zemljama Zaljeva koje sudjeluju u ratu u Jemenu, strah od mogućeg širenja sukoba izrazio je i Izrael, koji bi mogao biti meta dronova.

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
13:40 19.01.2022.

prvo treba znati da huti nisu napali emirate, već su emirati, zajedno sa braćom saudijcima, krenuli prije par godina u krvave napade na područja u jemenu koja kontroliraju huti. znači, prvo su emirati napali nekog, taj im je sad uzvratio. emirati su sad opet napali jemen, i za očekivati je uzvrat. dal huti imaju pravo na obranu? imaju. dal su oni nekog izvan jemena napali? nisu. dal emirati, saudijci, dal oni blokiraju hutu ekipu, dal ju napadaju, dal otimaju brodove, dal blokiraju luke, pa velik dio jemena nema ni lijekova, ni hrane, ničega? da, sve to radi koalicija saudijaca, emirata i još par obješenjaka. e pa društvo, svaka batina ima dva kraja. huti ne traže promjene u s arabiji ni u emiratima. zašto bi ovi tražili i postavljali svoje ljude u drugoj državi? narod jemena je zbacio s vlasti jednu ekipu, al 'koalicija' postavila svojeg čovjeka, kojeg veći dio jemena ne prizna. inače, bio je sjeverni i južni jemen do prije 30 godina, ujedinili se, i vidimo da nejde. ovo je samo raspad koji ne dozvoljavaju ovi gerilci i totalitarci sasjevera. uz pomoć, jasno, gazde s druge strane svijeta.

AF
AfganistanskiHrvat
09:13 19.01.2022.

Kako bi se demokratskim riječnikom, najdemokratskije zemlje na svijetu reklo, legitimno pravo na obranu i zaštita interesa bilo gdje u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?