Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE HITAN SASTANAK S PREMIJERKOM

HUS proziva zbog odugovlačenja sanacije Salonita

salonit
Ivana Ivanović/VLM
17.09.2009.
u 13:58

HUS ističe da se zbog štetnih odluka stečajnog upravitelja Mirka Kozine i stečajnog suca Trgovačkog suda u Splitu Joze Ćalete odugovlači stečajni postupak, a time i sanacija Salonita, zbog čega nenadoknadivu štetu može trpjeti i država.

Radnici vranjičkog Salonita u stečaju, koji su prije dva dana počeli štrajk glađu, vode dramatičnu borbu za svoja prava i egzistenciju, upozorili su iz Hrvatske udruge sindikata.

HUS ističe da se zbog pogrešnih i štetnih odluka stečajnog upravitelja Mirka Kozine i stečajnog suca Trgovačkog suda u Splitu Joze Ćalete odugovlači i zaustavlja stečajni postupak, a time i sanacija te dekontaminacija prostora tvornice Salonita zbog čega nenadoknadivu štetu može trpjeti i država.

Jer država, smatraju u Hrvatskoj udruzi sindikata, kao većinski vjerovnik u stečajnom postupku nad Salonitom ima interes zaštititi svoju imovinu, pogotovo nakon ulaganja oko 80 milijuna kuna za troškove sanacije te osiguranja oko 5 milijuna kuna za nastavak stečajnog postupka.

Stečajni sudac i stečajni upravitelj dobro su upoznati s dosadašnjim tijekom sanacije i dekontaminacije tvornice, a pogotovo time da sudjelovanje radnika Salonita u pripremnim radovima sanacije, dekontaminacije i čuvanja tvornice stoje trostruko jeftinije od troškova koji bi nastali angažiranjem radnika drugih izvođača.

U postupku provedbe sanacije zadovoljeni su svi bitni elementi, Vlada je osigurala financijska sredstva, poštuje se zakonska regulativa uključujući i Konvencije i direktive EU, a angažiranjem radnika Salonita bitno su smanjeni troškovi sanacije i dekontaminacije.

Ovakvim postupanjem stečajni sudac kod sindikata i radnika izaziva sumnju u moguće pogodovanje nekim sudionicima ovoga stečajnog postupka, ističu u HUS-u tražeći hitan sastanak s predsjednicom Vlade.

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
15:28 17.09.2009.

Polako gospodo javite se nakon 30 ili 40 dana štrajka glađu. Znamo ako želite uspijeh da se to samo velikim štrajkom postiže a uzor vam treba biti Glavaš heroj Hrvatskog naroda i Saborski zastupnik bez Haračkog poreza !\"

CH
Charlemagne26
16:50 17.09.2009.

\"Jer država, ...ima interes zaštititi svoju imovinu...\" Ha, ha, ma ne budite ludi. Nego, prepisite Salonit na Polanceca, pa ce pravna drzava proraditi prekonoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije