Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

HUP: Treba objaviti registar dužnika, ali bez stupa srama

čačić, milanović, hup (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
21.03.2012.
u 13:39

Poslodavci su zadovoljni smanjenjem doprinosa. Nelikvidnost je problem broj jedan. Dužnicima bi dali drugu priliku...

Premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u srijedu su se prvi put otkako su na vlasti sastali s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca.

Treba smanjiti troškove

Tema sastanka bile su gospodarske barijere poput one u investicijama te poboljšanje komunikacije u pripremi zakonodavnih inicijativa u kojima je HUP jasno dao do znanja da želi sudjelovati baš u svakom segmentu.

– Sastanak je bio odličan, s konstruktivnim temama kao što su CEFTA i EFTA. Razgovaralo se o problemu građevinskog sektora, i to onoga dijela s kojim je država u sudskim sporovima koji traju od 10 do 15 godina, pa je potrebno ili ići na arbitražu ili se nagoditi kako bi se barem tako jednokratno riješio problem – poručio je Čačić.

Zadovoljstvo sastankom nije krio ni Ivan Ergović, čelni čovjek HUP-a.

– Zadovoljni smo, naročito prvim mjerama koje je Vlada poduzela da se smanjenjem doprinosa rastereti gospodarstvo. Postoje glava i rep kad je u pitanju investicijska politika i treba raditi na smanjenju troškova poduzetnika – kazao je Ergović.

Šansu daju i u svijetu

Na pitanje treba li Vlada najprije početi s reformom državne uprave ili riješiti nelikvidnost, Ergović je poručio da se naglasak ipak treba staviti na problem nelikvidnosti. Rekao je da podržava objavljivanje liste poreznih dužnika, ali smatra kako nije dobro da se dužnike postavi na stup srama.

– Nije me strah takve liste jer nelikvidnost je opći problem. Ja sam također dužan. Smatram da treba provjeriti uzrok i posljedice dugova – rekao je Ergović naglasivši kako su brojne tvrtke ostale bez kapitala.

– Dužnicima se treba pružiti druga prilika. To je praksa u svijetu – zaključio je Ergović.

Komentara 35

ST
sttipe
22:29 21.03.2012.

eeeee,ali kako će POLITIČARI KRAST,ako se ovo moje provede???kako će uist vuk magare ako ga onda mora platit???

SO
Somelier
07:44 22.03.2012.

Htio sam reči da se tako radi ako je interes da firme i dalje posluju a država svoje naplačuje makar malo sporije. Znači vuk sit i koza cijela.

N7
No.77
14:12 21.03.2012.

Rekli bi ubitačno dobro od Čačića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije