Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neprofesionalno

HUP osudio 'curenje' informacija iz Porezne uprave

predstavnici HUP-a
Patrik Macek/ PIXSELL
09.05.2012.
u 19:00

– Trgovanje informacijama iz državnih tijela o pokretanju ili nepokretanju određenih postupaka nedopustiva je praksa – osudili su u priopćenju

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) osudila je u svom priopćenju objavljivanje povjerljivih i privatnih informacija o poslovanju tvrtki u medijima, izvijestio je Poslovni dnevnik.

– Smatramo kako je važno naglasiti da su porezni postupci, kojima posljednjih dana mediji obiluju, po svojoj namjeni redovni postupci Porezne uprave koji se provode, odnosno trebali bi se provoditi kontinuirano, a u svrhu redovite zakonske kontrole poreznih prijava pojedinaca i pravnih osoba. Ono što je, nažalost, 'novo' i 'senzacionalno' očituje se u kontinuiranom javnom objavljivanju povjerljivih i privatnih informacija iz tih postupaka, kršeći na taj način niz postojećih propisa, uzrokujući značajnu osobnu i materijalnu štetu pojedincima i tvrtkama te stvarajući atmosferu linča – piše u priopćenju.

Također, navode kako očekuju odgovornost i profesionalnost od poduzetnika jednako kao i od tijela javne uprave.

– Trgovanje informacijama iz državnih tijela o pokretanju ili nepokretanju određenih postupaka nedopustiva je praksa koja krši osnovne postulate funkcioniranja državne birokracije, a koja sigurno neće doprinijeti boljitku u našem društvu – osudili su u priopćenju i pozvali Vladu i vodeće ljude Porezne uprave da spriječe 'ovakvu lošu praksu'.

Komentara 5

MA
margaritas
21:11 09.05.2012.

zalosno je da hup vode najveci duznici

EC
el commadante
23:02 09.05.2012.

Nedopustivo je - što?? Da javnost ima informaciju o tome tko vara državu, ne isplaćuje plaće, ne plaća porez, ,... Ova gospoda svašta umišljaju. Uglavnom sve sami torbari i ratni profiteri organizirani u udrugu građana. Glumataju uspješne poslovne ljude a lovu su zgrnuli u poslovima s državom i javnim poduzećima. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati hrvatski poslodavci koji su uspješni u međunarodnom biznisu. Sačuvaj me Bože.

KR
krka
11:04 10.05.2012.

Gospodo, bahati, samovoljni i samozvani gospodari: javnost koja pošteno radi za male pare i bogati g..ad kao što ste Vi, ima itekako pravo znati tko to vara državu i utajuje plačanja prema istoj jer je ista javnost stvorila tu istu državu, krvlju i znojem u koje vrijeme ste Vi podlim i kriminalnim rabotama \'\'okupirali\'\' i oduzeli im poduzeća koja su isto tako, krvlju i znojem oni stvorili. Dakl, nek se zna kao i nek se zna da poradi takvih lopina kak ste Vi državi treba oslobodilački rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije