Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lions club

Humanitarni maskenbal za djecu s poremećajima iz spektra autizma

lions
Privatna arhiva
09.02.2012.
u 12:14

– Potrebe djece i odraslih s poremećajima iz spektra autizma specifične su i zahtijevaju novac koji, na žalost, nije osiguran kroz redovitu zdravstvenu zaštitu – ističu u Lionsu

New Century Lions Club Varaždin Millennium postoji već osam godina te organizira razne humanitarne akcije.  Od svog osnutka klub svake godine sudjeluje na jednoj od najvećih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske Špancirfestu te organizira humanitarni božićni koncert. Prikupljenim sredstvima kontinuirano pomaže Domu za žrtve obiteljskog nasilja "Utočište Sveti Nikola" iz Varaždina, financira odlazak jednog djeteta u Ljetni kamp za djecu dijabetičare te daruje Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin povodom Uskrsa.

U suradnji s Odjelom logopedije Opće bolnice Varaždin, Tenis klubom Varteks, Udrugom za autizam Pogled i Lions klubom Varaždin lani u  listopadu  na terenima TK Varteks organizirana je zajednička humanitarna akcija, teniski turnir za pomoć djeci i odraslima s poremećajima iz spektra autizma. Prikupljena sredstva usmjerena su na kupnju opreme za senzornu i auditivnu stimulaciju za potrebe terapijskog rada. Udruga za autizam Pogled iz Nedelišća svojim angažmanom i nesebičnim radom svakodnevno doprinosi širenju svjesnosti o autizmu.

Projekti i humanitarne akcije  koje iniciraju i organiziraju uz pomoć volontera i udruga usmjereni su prikupljanju neophodnog novca za poboljšanje kvalitete života djece i odraslih s poremećajima iz spektra autizma. Za potrebe udruge Pogled četiri djevojke  iz Varaždina nastupale su u emisiji "Pjevaj moju pjesmu" čime su do kraja lipnja osigurale besplatno plivanje za članove udruge i njihovu pratnju na gradskim bazenima u Čakovcu. Sav prikupljen novac na tradicionalnoj 10. po redu Bažulijadi i rock-koncertu "Prihvati me i vodi me“ održanom u HNK Varaždin u organizaciji Lions kluba Varaždin, usmjeren je za potrebe udruge Pogled.

– Potrebe djece i odraslih s poremećajima iz spektra autizma specifične su i zahtijevaju novac koji, na žalost, nije osiguran kroz redovitu zdravstvenu zaštitu.  Budući da su djeca preplavljena zahtjevnim terapijama tijekom tjedna, članovi udruge trude se osmisliti zanimljive terapije u kojima će djeca moći i uživati. Jedna je od takvih terapija i terapijsko penjanje za koje  većini roditelja nedostaje novca. New Century Lions Club Varaždin Millennium stoga je ove godine svoj tradicionalni, četvrti po redu humanitarni maskenbal odlučio organizirati upravo za potrebe Udruge za autizam Pogled i njihov projekt terapijskog penjanja. Terapijsko penjanje predstavlja modificirani oblik slobodnoga penjanja (eng. free climbing) te ima rehabilitacijske i habilitacijske, ali i preventivne potencijale. Kao terapijski modalitet koristi se kod niza oblika motoričkih oštećenja, neuroloških disfunkcija i psihosocijalnih poteškoća gotovo svih dobnih skupina. Terapijsko penjanje može se primijeniti kao izdvojen oblik terapije i kao nadopuna postojećim terapijskim konceptima u sklopu fizioterapije – ističu u Lions clubu.

Humanitarni maskenbal održat će se 18. veljače  godine u Maraschino baru u Varaždinu, O. Price 34 (u sklopu TTS SPORT CENTRA) s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Maraschino baru i turističkoj agenciji Lily tours, Pavlinska 3, Varaždin. Uplate donacija moguće su na žiro-račun New Century Lions Club Varaždin Millennium otvoren kod Privredne banke d.d.  2340009-1110148610 s naznakom "Terapijsko penjanje“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije