Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogomet za pomoć

Humanitarna akcija: Odgajamo učenike za plemenitost i dobro

malonogometni turnir,pozega,portal (1)
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/5
04.03.2013.
u 12:06

Na turniru koji je održan je sudjelovo preko 200 malih nogometeša, uglavnom Aninih vršnjaka iz 15 ekipa. Na završetku turnira pridružio im se i požeški biskup Škvorčević koji je Ani predao 20.000 prikupljenih novaca

Drugu godinu zaredom učenici Katoličke gimnazije u Požegi pod vodstvom ravnatelja Roberta Mokrog i profesora tjelesnoga i zdravstvenog odgoja Marija Raguža organizirali su humanitarni malonogometni turnir. Ovog puta pod nazivom ''Nisi sama“ turnir je održan za devetogodišnju Anu Kakuk iz Alaginaca, požeškog prigradskog naselja, koja boluje od cistične fibroze.

Na turniru koji je održan u jakšičkoj sportskoj dvorani sudjelovo je preko 200 malih nogometeša, uglavnom Aninih vršnjaka iz 15 ekipa. Na završetku turnira pridružio im se i požeški biskup Antun Škvorčević koji je Ani predao 20.000 prikupljenih novaca. Kazao je maloj Ani da joj predaje novac koji je prikupila plemenitost učenika Katoličke gimnazije, športaša i onih koji su dolazili na turnir kao gledatelji a svoj je dio dodala Požeška biskupija te je istaknuo da vrijednost ovog čina nije prvenstveno u novcu koji je prikupljen, nego u svjedočanstvu maloj Ani da nije sam u svojoj bolesti.

- Nisi sama, s tobom smo mi i Bog, ne boj se, ti si u njegovim rukama! – poručio je biskup Škvorčevi te pozvao učenike i sve druge nazočne da budu graditelji civilizacije ljubavi u svojoj domovini, koja jedina može svakom pojedinom čovjeku i u najtežim životnim okolnostima osigurati dostojanstvo. Ravnatelj škole Robert Mokri je zahvalio svima koji su svojim trudom i zalaganjem pomogli da ovaj humanitarni turnir uspije. – Naša škola nije mjesto gdje se samo uči nego i mjesto gdje želimo odgajati naše učenike za dobro i plemenitost, za osjetljivost prema onima koji su u bilo kakvoj nevolji. Drago mi je što su oni kao i njihovi roditelji to prepoznali – poručio je Mokri.

Bruno Raguž, učenik drugog razreda Katoličke osnovne škole u Požegi obratio se maloj Ani i rekao joj kako su svi prisutni natjecatelji radosni što su mogli svojom igrom posvjedočiti joj blizinu. Svima se zahvalila Anina majka Danijela. – Svi su pokazali kako imaju veliko srce. Ova sredstva će nam puno pomoći jer za troškove Aninog liječanja mjesečno moramo osigiurati od 2.000 do 2.500 kuna što je jedna prosječana plaća. Nažalost, Hrvatsko zdravstveno osiguranje ne plaća većinu onog što joj je potrebno – kazala je Danijela.

>>Obiteljima donose hranu i namirnice prikupljene putem fejsa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije