Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Humanitarna akcija Hrvatski navijači Vukovaru

10.04.2009.
u 15:25

VUKOVAR – Hrvatski navijači Vukovaru naziv je humanitarne akcije koja je konferencijom za tisak i službeno započela.

- U akciju su uključene sve navijačke udruge koje djeluju u Hrvatskoj i kroz nju želimo pokazati svoje zajedništvo, ali i poštovanje prema gradu heroja, rekao je Darko Zlodi ispred Koordinacije hrvatskih navijačkih udruga koji je inače i sam bio vukovarski branitelj.

Sredstva za akciju prikupljat će se kroz razne lokalne aktivnosti navijača, kupnjom majica s posebnim logotipom, ali i uplatama na poseban broj žiro-računa (2340009-1510378766, otvoren u Privrednoj banci Zagreb). Završetak akcije najavljen je za 16. svibanj, dan prije predizborne šutnje, kada će se održati mimohod navijača od središta Vukovara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskoga rata gdje će uime svih hrvatskih navijača biti položen jedan vijenac.

U akciji prikupljeni novac tada će i službeno biti uplaćen na račun Udruge Sv. Vinka Paulskog koja će ga iskoristiti za pomoć onima kojima je ona i najpotrebnija u Vukovaru.

– Ovo je prva ovakva humanitarna akcija hrvatskih navijača, ali sigurno ne i posljednja. Sve udruge su se uključile u akciju, ali i brojni naši prijatelji koji također žele pomoći. Na dan okupljanja svih navijačkih skupina u Vukovaru, 16. svibnja, svi navijači će biti u istim majicama i bez ikakvih političkih obilježja - rekao je Ivan Matijašić dodajući da se više informacija o akciji može pronaći i na internetu na sadresi www.slobodanavijacima.org.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije