Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPORUKA BANAKA

HUB: Ako imate simptome respiratornih bolesti, ne dolazite u banku

banka
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL/Ilustracija
1/4
16.03.2020.
u 16:42

Banke su uvele pravila o održavanju razmaka između klijenata i uputile građane da što više koriste bankomate i digitalne kanale

Zbog aktualne situacije oko koronavirusa Hrvatska udruga banaka objavila je da su banke uvele pojačane preventivne mjere zaštite. Kako bi se minimalizirala frekvencija većeg broja osoba u zatvorenom prostoru, savjetuju građanima da koriste u što većoj mjeri usluge digitalnog bankarstva; mobilno i internet bankarstvo i bankomate.

U slučaju neophodnosti dolaska u poslovnicu zbog obavljanja neke složenije transakcije ili usluge, apeliraju na građane da se ponašaju u skladu s preporukama nadležnih zdravstvenih službi te pričekaju u redu na usluge u poslovnici na sigurnoj udaljenosti od drugih osoba.

VIDEO Kako izgleda testiranje na koronavirus?

Poslovnice će nastaviti raditi u određenom obujmu u skladu s razvojem situacije i preporukama nadležnih institucija, a bankomati će biti opskrbljeni dovoljnom količinom gotovine. Klijentima kojima je određena mjera samoizolacije izričito savjetuju da poštuju mjere koje su im određene, a za one koji moraju doći u poslovnicu izdali su upute:

• U slučaju da imate simptome respiratorne bolesti, molimo vas da ne posjećujete poslovnice banaka s ciljem zaštite zdravlja ostalih građana, klijenata te djelatnika banke
• Molimo vas da pričekate svoj red izvan poslovnice u slučaju većeg broja građana u poslovnici
• Red na usluge u poslovnici ili izvan nje pričekajte na sigurnoj udaljenosti (1,5 m) od drugih osoba
• U poslovnici izbjegavajte rukovanje i fizički kontakt s drugim osobama
• Koristite dezinfekcijska sredstva nakon rukovanja s novčanicama, kovanicama i bankovnim karticama
• U narednom razdoblju nastojte koristiti usluge digitalnog bankarstva i mrežu bankomata
• Redovite pratite novosti na internetskim stranicama svojih banaka, kako biste bili upoznati s radnim vremenom određene poslovnice

Na ulazima u poslovnice postavljene su „Obavijesti za klijente“ – jasne preporuke za postupanje klijenata i odgovorno ponašanje.

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sir Oliver
21:48 16.03.2020.

A kako da podignem Eure na bankomatu? Nikako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije