Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi energetski projekt u Aziji

Hu Jintao i Nursultan nazarbajev otvorili plinovod kroz Kazahstan

kina plinovod
AFP
13.12.2009.
u 12:33

Plinovod će biti dugačak 7000 kilometara, a Kina će kroz njega dobivati značajne količine energije iz bogatih iz nalazišta u Srednjoj Aziji

Kineski predsjednik Hu Jintao i i njegov kazahstanski kolega Nursultan Nazarbajev jučer su u Kazahstanu otvorili dio plinovoda, dugačak 1833 kilomatra, kojime će plin iz srednjeazijskih nalazaišta putovati sve do Kine.

Cijeli plinovod dugačak je oko 7000 kilometara, a danas će kineski predsjednik u Turkmenistanu, gdje on, počinje, otvoriti i tamošnju dionicu. Plinovodom će Kina dobivati značajne količine energije, a srednjeazijske zemlje više neće biti ovisne o ruskim plinovodima. (maš)

 

Ključne riječi

Komentara 1

ĐK
đoko_krstaš
00:06 14.12.2009.

\"a srednjeazijske zemlje više neće biti ovisne o ruskim plinovodim\" kao brinu se sa zapada za naftu i plin u i oko Kaspijkog mora i za te države, hehehe, a žele ih opljačkati kao što su iraćkui naftu, no pametnini kinezi su ih pretekli pa sad CKG loži krivo, još kad rusi izgrade naftovode i plinovode za Kinu tad če biti veselo, jedino ako ciomedo ne ukaka skroz jer ipak krv nije voda hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije